Vraća se art festival Graffiti na Gradele na najljepšim lokacijama u Bolu, na Braču
Vraća se art festival Graffiti na Gradele na najljepšim lokacijama u Bolu, na Braču

Vraća se art festival Graffiti na Gradele na najljepšim lokacijama u Bolu, na Braču

Jedan od najvećih regionalnih graffiti festivala, Graffiti na Gradele, održava se od 29.- 30.srpnja 2022. u Bolu na Braču. Omiljeni art festival tako ulazi u svoju desetu godinu održavanja s brojnim novostima, fantastičnim lineupom i na novim nevjerojatnim lokacijama kao što je plaža Zlatni rat. Rezervirajte udarni vikend u srpnju i prepustite se šarenom odmoru na najcool hrvatskom festivalu.

Ljeto zvuči najbolje na najvećem regionalnom graffiti festivalu 

Graffiti na Gradele, u deset su godina svog održavanja, od malog art boutique festivala, postali nezaobilazna postaja najboljim svjetskim graffiti umjetnicima i muralistima. Stotine oslikanih zidova, održanih radionica, koncerata, izložbi i raznih društveno-odgovornih akcija, najbolji su pokazatelj nevjerojatnog rasta cijelog ovog art događanja. Osim vrhunske organizacije, ekipa koja stoji iza festivala kroz godine je usavršila formulu savršenog ljetovanja za ekipu. Jedan od najljepših hrvatskih otoka, s najdivnijim mjestom (Bol) koje se nalazi u samom vrhu top svjetskih lokacija koje morate posjetiti za života, dom je festivala koji je zacrtan na kulturnu kartu ovog dijela Europe. Ove godine festival podiže ljestvicu i širi se na nove lokacije u Bolu uz nikad bolji glazbeni lineup koji zaslužuje veliki koncertni prostor. 

Bijela kuća – najljepša galerija na otvorenom 

Smještena u samom mjestu, Bijela kuća, nekadašnji najluksuzniji hotel u Bolu, već je godinama dom festivala Graffiti na Gradele. Njezini zidovi, kao i zidovi okolnih zgrada, ponosno nose murale eminentnih svjetskih, regionalnih i domaćih umjetnika kao što su veliki španjolski muralist Malakkai, utjecajni bugarski dvojac Arsek & Erase, španjolski muralisti svjetskoga glasa Sebas Velasco i Inigo Sesma, legenda njemačke graffiti scene Flying Fortres, srpski graffiter i dizajner Star, Artez, Lonac, Lunar, Chez 186, Smach 184, Royal & Casino, Sarme, Mosk, Senk, Anxio. Kao i svake godine dnevni program festivala, koji uključuje crtanja murala, graffiti radionice, radionice plesa na svili, ples, kvizove, filmske projekcije te brojne druge aktivnosti, održavat će se na Bijeloj kući dok će se sjajni večernji koncerti održavati na novoj lokaciji – u jednom od najboljih klubova na Jadranu, bolskom 585 Clubu. 

“U deset godina održavanja festivala mnogo smo naučili, a prije svega shvatili smo da smo stasali u jedan veliki festival koji zaslužuje maksimalnu posvetu visokoj organizaciji i sigurnosti posjetitelja. S obzirom na vrhunske glazbene izvođače, odličnu produkciju i brojne posjetitelje koje očekujemo ove godine, odlučili smo koncertni dio prebaciti u 585 Club kako bismo cijeli festival doveli na veći nivo. Nakon cjelodnevnog kupanja, crtanja graffita, raznih radionica i guštanja, obje večeri smo rezervirali za plesanje do jutra.” – izjavio je Marko Boko, osnivač festivala. 

Plesanje do zore na Zlatnom ratu 

Iznad jedne od najpopularnijih svjetskih plaža, Zlatni rat, smjestio se 585 Club, koji će u dvije festivalske večeri ugostiti najbolja imena domaće i regionalne glazbene scene. Prekrasan open air prostor kluba, smješten nedaleko mora, pruža maksimalnu sigurnost svim posjetiteljima, ali ostavlja prostor za vrhunsku produkciju kakva i priliči jednom ovakvom festivalu. Uz najbolje glazbene izvođače koji će uskoro biti najavljeni, čini savršen recept za plesanje do zore uz izlaske sunca na najljepšoj plaži na Jadranu. Nedaleko kluba nalazi se nekoliko kampova, a smještaj se na festivalu lako može rezervirati i u brojnim drugim smještajima apartmanima i hotelima. 

Nakon restrikcija, plesanje! 

Iza festivala Graffiti na Gradele su, kao i iza cijele kulturne industrije, dvije teške godine restrikcija i otežanih uvjeta rada. Ekipa koja stoji iza organizacije cijelog festivala i u tim je vremenima radila, a prošle godine je održan i jednodnevni event koji je pokazao kako je prostor 585 Cluba prava lokacija za večernji dio festivala. Ulaz na sva dnevna događanja i radionice na festivalu je besplatan, dok će se za večernje koncerte prodavati ulaznice koje uskoro kreću u prodaju. Rezervirajte ih na vrijeme jer nema bolje nego okupiti ekipu i u najjačem ljetnom vikendu biti upravo na najjačoj lokaciji na Jadranu. Sunce, more, graffiti, druženja i koncerti recept su za ljeto koje će se pamtiti – prvo pravo festivalsko ljeto nakon dvije godine. 

Više informacija o festivalu, lineupu koji uskoro objavljujemo te ulaznicama potražite ovdje. 

Foto: GNG

Učitati još
Zatvori