Što ove godine donosi festival Graffiti na Gradele

Što ove godine donosi festival
Graffiti na Gradele

graffiti na gradele post 1

Petu godinu za redom na Bolu na Braču se od 28. do 30. srpnja održava jedan od najzabavnijih street art, graffiti i glazbenih festivala – Graffiti na Gradele.

Najavom nastupa Krankšvester, Kreše i Žuvija, uz podršku kolektiva Blaw:Blaw, Juicy Croatia te DJ-a Sinke Fresha i Tikacha te graffiti writera Lunara zaključuje se ovogodišnji line up, koji će se dodatno obogatiti još nekim iznenađenjima i gostovanjima. Cjelokupnu listu glazbenika tako sada čine Krankšvester, High5, Krešo i Žuvi, Kuku$, Tibor, Žaegulj i Geralt iz Rivije, Tone Tuoro, Toxara, Zembo i DaMental te Marchello Mede, dok su za DJ program zaduženi Blaw:Blaw, Oliver (Bassinga/Krankšvester), VRH, Tikach, Sinke Fresh, Niki Peducci, Vuk Oreb i Juicy Croatia.

gng post 2

No, osim glazbenog programa, festival donosi obilje umjetnosti te ono što ostaje trajno i nakon što festival završi – na prostoru ‘Fabrike’, odnosno bivše tvornice ribe te napuštenog hotela ‘Bijela kuća’ dogodit će se mala urbana umjetnička meka, platforma za umrežavanje, nove suradnje, kreativan rad i mnogo dobre zabave i druženja tako da će festivalske aktivnosti oživjeti napušteni i devastirani hotelski kompleks ‘Bijela kuća’. Također neće nedostajti sadržaja i za najmlađe – tijekom trajanja festivala organizirat će se brojne graffiti radionice za djecu i mlade, izložbe mladih autora, skateboard i sportska natjecanja, a posjetiteljima će cijeloga dana na raspolaganju biti i lounge zona smještena uz samu plažu.

Lunar

Lunar

Na popisu graffiti writera nalaze se neka od trenutno najsnažnijih i najaktivnijih regionalnih imena: Lonac, Lunar, Artez (BG), Chez186, Wuper (BG), Azram (Ljubljana), Artuditu, Bare Pimp my Pump, Modul Osam, Sarme, Anxio, Supernia, Hana, Casino, Royal, Nikola Mihajlović (BG) i Wens.

Ulaz na festival je slobodan, a posjetitelji festivala festivalskom će narukvicom moći ostvariti i brojne popuste na razne usluge po cijelom Bolu. Više informacija o samom događaju možete saznati na Facebook stranici, a kako je festival izgledao prošle godine možete vidjeti u službenom aftermovieu.

Učitati još
Zatvori