Rodna ravnopravnost i status žena u društvu glavne su teme na 14. Vox Feminae Festivalu

Rodna ravnopravnost i status žena u društvu glavne su teme na 14. Vox Feminae Festivalu

Ideja rodne ravnopravnosti i status žena u društvu glavne su teme na ovogodišnjem 14. Vox Feminae Festival koji je na svojim online platformama startao jučer i trajat će do 24. svibnja.

14. Vox Feminae Festival u malo drugačijem izdanju

Možemo reći da smo se svi sada već navikli na nove načine održavanja festivala, no ono što je ključno u svemu je poruka i da se ista prenese. Ove godine Vox Feminae Platforma, u suradnji s udrugama, inicijativama, pojedinkama i pojedincima, donosi program koji promiče ideju rodne ravnopravnosti i propituje status žena u društvu kroz diskusije, predavanja, filmove i umjetničke prezentacije. 14. Vox Feminae Festival se održava online, putem aplikacije Zoom te na samoj platformi Vox Feminae gdje možete pronaći više informacija o programima i projekcijama. Vizualni identitet ovogodišnjeg festivala potpisuje vrhunska hrvatska ilustratorica Klara Rusan Klarxy.

Bogat program

Program je raznolik, od književnosti do umjetnosti, one fotografske i kazališne kao i filmske. U sklopu festivala održat će se i premijera dokumentarnog filma Želim to i doma redatelja Ane Opalić i Noe Kraljevića. Film donosi priču devet LGBTIQ protagonistkinja i protagonista koji progovaraju o iskustvima doživljenih bullyingom, diskriminacijom i nasiljem, ali i o temama poput odrastanja, odnosa s roditeljima, coming outu i posljedičnom (ne)prihvaćanju okoline.

U sklopu festivala, 25. Svibnja održat će se i webinar “Svi naši identiteti” i potrebe s Lejlom Talić: psihologinjom, kognitivno bihevioralnom terapeutkinjom. Ovaj webinar bavit će se temom identiteta kao ključnog elementa poznavanja sebe te posljedično življenja u skladu s onim što jesmo i što nam zaista treba. Bavit ćemo se odnosom našeg „lažnog“ i „autentičnog“ ja.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori