Zaigrajte ‘Reli po galerijama’

Reli po galerijama, kulturna je igra, koja se održava 28. svibnja u Zagrebu od 18 do 22 sata u organizaciji galerije Pikto. Reli po galerijama(RPG*) je igra koju igrači(posjetitelji) uživo igraju u centru Zagreba. Cilj igre je u četiri sata posjetiti što veći broj galerija kako bi spasili raspadajuću kulturu i spriječili da se prelije u virtualni svijet i u potpunosti nestane.

hdlu_spring_2009

Igrači koji uspiju za vrijeme trajanja relija obići svih 14 galerija na mapi osvojit će simboličnu povelju časti za spas kulture. Tijekom relija posjetitelji mogu koristiti sva prijevozna sredstva(tramvaj, bicikl, automobil) ili se kretati pješke. Ne postoje formalna pravila igre, a smjer kretanja po galerijama nije određen.

rpg post 3

*RPG (role playing game) je vrsta računalne igre u kojoj igrači preuzimaju ulogu likova u izmišljenom okruženju i odgovornost za djelovanje svoje uloge kroz proces strukturiranog odlučivanja ili razvoj karaktera koji su odabrali. Uspjeh igre ovisi o akcijama koje igrač poduzima u skladu s formalnim sustavom pravila i smjernica. RPG igre vrlo često imaju neki viši plemeniti cilj poput spašavanja svijeta, magičnih bića itd.

rpg post 6

Popis galerija koje sudjeluju u događanju:
Kula Lotrščak- Strossmayerovo šetalište 9 (Gornji grad)
Galerija Forum- Ulica Nikole Tesle 16
Galerija KIC- Preradovićeva 5
Galerija Pikto-Branimirova 29 (Branimir centar)
Galerija Studentskog Centra – Savska 25
Bravo- Ulica Petra Preradovića 34
Galerija HDD- Boškovićeva 18
HDLU(Prsten Bačva, PM) trg Žrtava fašizma 16
Karas- Praška 4
Galerija Ulupuh- Tkalčićeva 14
Galerija Matice Hrvatske-Matičina 2
Udruga ‘Umjetnost osmijeha’ – Radićeva 22

rpg post 4

Za sve informacije pratite Facebook stranicu i pikto.co/rpg.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori