Prosinac u domaća kina donosi film ‘Glumim, jesam’

Prosinac u domaća kina donosi film
‘Glumim, jesam’

Goran Bogdan, Lana Barić, Luna Zimić Mijović te Gregor Zorc u glavnim ulogama osvanut će na platnima diljem Hrvatske u filmu ‘Glumim, jesam.’ Osim u zagrebačkom kinu Kinoteka, tijekom prosinca film će se moći pogledati i u neovisnim kinima u Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Samoboru, Čakovcu i Daruvaru.

Film u središte radnje postavlja pitanje o tome što je glumljeno, a što stvarno. Poznato je da glumci zbog filmova počinju ‘živjeti’ uloge, a u njima često i zaglave nakon snimanja. Jack Nicholson podvrgnuo se za potrebe snimanja Leta iznad kukavičjeg gnijezda elektrošokovima, Robert de Niro vozio je taksi po New Yorku kako bi pripremio uogu u Taksistu, a Marlon Brando uoči snimanja filma Ljudi proveo mjesec dana u bolničkom krevetu.

Ovaj dugometražni film sniman u Sarajevu, Zagrebu i Ljubljani bavi se upravo problemom ‘izlaženja iz uloge.’ Pod redateljskom palicom Miroslava Mandića, film približava publici umjetnički svijet i zavrzlame glumačke profesije.

Prati tri priče: mladu glumicu Linu koja zbog uloge lopova počinje krasti, glumca Niku kojeg zbog uloge beskućnika potpuno obuzima život bez obaveza te glumački par koji igra strastveni par u TV sapunici. Sporedne uloge tumače Mojca Funkl, Amar Čustović, Sabrina Noack, Senad Bašić, Dario Varga, Primož Bezjak, Olga Pakalović i Ivana Roščić

Tijekom prosinca ‘Glumim, jesam’ moći će se pogledati u Splitu (3., 11., i 18. 12. Kinoteka Zlatna vrata), Šibeniku (4. 12., Kinoklub Šibenik), Varaždinu (5., 7., i 8. 12. Kino Gaj), Samoboru (7. i 8. 12., Kino Samobor), Zagrebu (9. – 14. 12. kino Kinoteka), Čakovcu (12., 14. i 16. 12. Centar za kulturu Čakovec) i Daruvaru (POU Daruvar).

Foto: PR

Učitati još
Zatvori