Tko stiže na SuperUho festival u Šibenik?

Tko stiže na SuperUho festival u Šibenik?

Drugo izdanje SuperUho Festivala održat će se od 4. do 6. kolovoza u Šibeniku, na autentičnoj i intimnoj lokaciji pristaništa TEF i gradskoj plaži Banj. Ovogodišnji programski koncept festivala određuje precizna selekcija vrsnih izvođača s globalne nezavisne glazbene scene usmjerene najvećim dijelom na rock’n’roll glazbu u njenom najširem značenju, uključujući i mnoge pripadajuće podžanrove te moderne cross over varijacije s elektronskom, hip hop i avangardnom glazbom.

Kao prvog važnog izvođača drugog SuperUho Festivala organizator najavljuje pionire konceptualne industrial glazbe, njemački kultni bend Einstürzende Neubauten. Einstürzende Neubauten se koriste hrpom studijske audio opreme kojom manipuliraju sirove aritmične zvukove i vokale. Glazba koju sviraju je izvan svih glazbenih standarda  i klišea, a slušatelju donosi intenzivno emotivno putovanje kroz zvučno – vizualni performans.

super uho naslovna

King Khan jedan je od važnijih zabavnih/kontrorverznih glazbenih rock performera na nezavisnoj glazbenoj sceni. Indijskog porijekla, rođen i odrastao u Kanadi, King Khan je tijekom 90-ih godina svirao u pregršt bučnih garažnih rock’n’roll bendova od kojih treba izdvojiti The Spaceshits. Nakon The Spaceshitsa, King Khan nastavlja rad s prijateljem Mark Sultanom u dvočlanom bendu King Khan & BBQ show, a paralelno se formira i King Khan And The Shrines koji će nastupiti na ovogodišnjem SuperUho Festivalu.

King Khan & The  Shrines

Rosetta je američki bend nastao 2003. godine u Philadelphiji, čiji je zvuk kompaktna mješavina post hard corea, shogaze, ambient, drone i avangardne glazbe.  Ljubitelji bendova poput Neurosis, My Bloody Valentine ili Isis sigurno će se razveseliti gostovanju Rossete na SuperUho Festivalu. Do sada su izdali četiri albuma za diskografsku kuću Translation Loss.

super uho post2

Ulaznice za drugo izdanje SuperUho festivala mogu se kupiti po promotivnim i redovnim cijenama na pretprodajnim mjestima u Zagrebu i Šibeniku, te online putem Dirty Old (web) Shopa.

 

Učitati još
Zatvori