Prvi pogled na novo ‘it’ mjesto u Zagrebu

Prvi pogled na novo
‘it’ mjesto u Zagrebu

post kavez

Sinoć se u Zagrebu, na adresi Savska 160, otvorio Kavez – mjesto namijenjeno glazbi, umjetnosti, druženju, no prvenstveno – zabavi! Odmičući se od centra grada i Savska cesta je uz Vintage Industrial Bar, Bikers Beer Factory i The Most Unusual Garden dobila još jedan punkt gdje će svi poklonici dobre glazbe, umjetnosti i popularne kulture doći na svoje.

9

Kavez, zamišljen kao ‘hub’ prostor zajednice, donijet će, osim večernjeg i dnevni društveni sadržaj – kvizove, promocije, video projekcije, koncerte, slušaonice i izložbe. U skladu s nazivom i karakterom prostora unutrašnjost ispunjavaju fantastični prizori majmuna, gorila i ostalih srodnih životinja – rad umjetnika Mirona Milića. O Mironovom posljednjem radu u Dubrovniku nedavno smo pisali, no to da osim vanjskih zidova s velikim muralima, on odlično uređuje i unutrašnjost jednog ovakvog specifičnog mjesta, samo pokazuje o kakvom umjetniku se ovdje radi.

7

Miron je cijeli prostor oslikao s osebunim prikazima ‘majmuna u kavezu’, što je posve u skladu s nazivom prostora. Ovom prilikom nam je dao i uvid u skice koje su nastale za Kavezov fantastični oslik, što je stvarno rijetka prilika. Također će biti i prvi umjetnik koji će izlagati svoje radove u Kavezu i to već za dva dana – 2. veljače, kada će također puštati i glazbu. Otvorenje izložbe i slušaonica Mirona Milića počinju u 19 sati.

6

Vizualni identitet Kaveza osmislio je dizajnerski studio KunaZlatica,  koji je između ostalog zaslužan za jedinstven i prepoznatljiv vizual jednog od najpopularnijih rock klubova u Zagrebu – Vintage Industrial Bara, s kojim Kavez dijeli i dvorište.

3

Bogat program u Kavezu odvijat će se skoro svakodnevno u period od 10 do 23 sata, a za njega (i većinu slušaonica) bit će zadužen Branko Radovančević, frontmen benda ‘B and the Bops’. Kako biste bili u tijeku s rasporedom događanja pratite njihovu Facebook stranicu, a svoju potragu možete ubrzati i s korištenjem hashtaga #Kavez.

1

2

Foto: Miron Milić, Roberto Pavić

Učitati još
Zatvori