Odlična prilika za sve ljubitelje glazbe i vinila

Odlična prilika za sve
ljubitelje glazbe i vinila

oiC2BM5

‘500 Days of Summer’

 

Međunarodni dan prodavaonica ploča (Record Store Day) već desetu jubilarnu godinu obilježava se u cijelom svijetu četvrtu subotu u travnju. I ove godine hrvatski diskografi uključili su se u ovu akciju pa će tako pod zajedničkim krovom Hrvatske diskografske udruge, u subotu 22. travnja, u većim gradovima u Hrvatskoj specijalnim glazbenim izdanjima, prigodnim popustima, druženjem i koncertima u CD shopovima proslaviti ovaj dan.

U skladu sa svjetskom praksom i hrvatski Record Store Day podržale su dvije mlade ambasadorice Sara Renar i Mia Dimšić, dok je svjetska ambasadorica za ovu godinu također mlada ženska snaga, popularna St.Vincet. U Zagrebu će se u subotu 22. travnja u periodu od 10 do 13 sati u glazbenim dućanima Nova ploča i Dancing Bear Music Shop održati kratki koncerti mladih diskografskih nada od Ivane Marić, Lee Mijatović, Sebastiana Popovića do bendova Mangroove, Brain Hollydays, Solarov, Producent i Pravila igre. Sve akcije i prigodne popuste popratit će i music shopovi hrvatskih diskografa u Splitu, Rijeci i Osijeku. U Dallas music shopu u Rijeci nastupit će The Hood Fellas, Midnight Blues Trio te posebni gost iznenađenja, a okupljene će zabavljati i DJ koji će se pobrinuti da se dobra zabava produži i nakon koncerata.

Svi okupljeni u glazbenim dućanima moći razgovarati o glazbi i novim izdanjima kako sa hrvatskim ambasadoricama Record store daya, tako i s brojim drugim izvođačima i zaljubljenicima u glazbu koji će taj dan pohoditi music shopove u Hrvatskoj, te možda i pronaći poneko željeno izdanje po povoljnijim cijenama. Uz brojna svjetska Record store day izdanja ove godine 22. travnja u najbližem CD shopu moći će se pronaći i novi albumi grupa Pavel i Mayales, a koji će se moći poslušati i par dana ranije ekskluzivno na Deezeru. Povodom Record Store Daya, samo u subotu 22. travnja i online shop cedeterija.com će uz upisivanje koda „RSD2017“ prilikom narudžbe vinila osigurati popust od 10% za svoje kupce.

Foto: Screenshot (‘500 Days of Summer’)

Učitati još
Zatvori