Sutra na novoj lokaciji u parku Ribnjak počinje Ljeto kod Matoša

Sutra na novoj lokaciji u parku Ribnjak
počinje Ljeto kod Matoša

Ako ste se prošlih godina u ljetnim večerima šetali po Gornjem gradu sigurno niste mogli zaobići omiljenu manifestaciju Ljeto kod Matoša. Ove godine prekrasan pogled na Zagreb zamijenit će hlad parka Ribnjak. Chill zona, bogat glazbeni program, kvizovi, stand-up nastupi i mnogo toga. Sve starta ovaj petak i traje do 18 kolovoza.

Atmosfera kao s početka 20. stoljeća

Omiljeni hrvatski pjesnik, novelist, feljtonist, esejist i putopisac, zagrebački romantičar Antun Gustav Matoš domaćin je i ovogodišnjoj manifestaciji Ljeto kod Matoša. Doživite atmosferu kao s početka 20.stoljeća kada je Zagreb vrvio posjetiteljima i lokalcima koji su obožavali zabave na otvorenom. Nakon potresa koji je prije tri mjeseca pogodio Zagreb, Strossmayerovo šetalište postalo je nesigurna lokacija pa se tako cijelo događanje seli u hladovinu na Ribnjaku.

Matoševa knjižnica

Od ponedjeljka do petka chill zona u parku Ribnjak otvorena je za sve posjetitelje od 16 sati do ponoći. Subotom i nedjeljom je u parku moguće uživati cijeli dan, od 10 sati do ponoći. Ako provodite ljeto u Zagrebu, zaputite se na Ribnjak te se rashladite i osvježite u idiličnoj prirodnoj atmosferi. Ugostiteljske kućice obrasle bršljanom, chill zone ukrašene jastučićima i piknik zona s dekicama. Udobno se smjestite, posudite knjigu iz Matoševe knjižnice i uživajte u zelenilu oko sebe.

Lampice, kokteli i slasni zalogajčići

Ribnjak očekuje posjetitelje svih uzrasta pa je pomno osmišljena i ugostiteljska ponuda. Nudit će se ledeni kokteli i kave, mrzle pive, grill specijaliteti, tapasi, tortilje. Burgeri za one koji žele nešto konkretno, ali i osvježavajuće lagane ljetne salate te nezaobilazni čokoladni deserti. Osim mjesečine, ljetne večeri u jednom od najljepših zagrebačkih parkova osvijetlit će lampice koje tradicionalno osigurava glavni sponzor HEP.

Otvorenje ovaj petak uz glazbeni program

Na dan otvorenja 3.7. od 18 sati atmosferu će zahuktati DJ Zozzo i DJ Stanko Bondža, a zatim slijedi koncert benda The Good Foot trio. Glazbe neće nedostajati niti jedan dan, a na Matoševoj pozornici izmijenit će se domaći bendovi (Gelato sisters, Uptown Gang, La pa pa i mlada kantautorica Lu Jakelić) i popularni DJ-jevi. Nedjeljne večeri rezervirane su za stand up nastupe poznatih komičara iz Studija smijeha i pub kviz na temu Smogovaca, ponedjeljkom ćemo se opuštati u kinu na otvorenom uz komedije i napete trilere, dok su srijede posvećene igrama znanja. Tu je i after work program koji donosi posebne pogodnosti sponzora projekta pa vrijedi pratiti društvene mreže i saznati kakva primamljiva ponuda čeka posjetitelje u vrućim ljetnim tematskim večerima. Iako uz dobru glazbu možete zaplesati baš svaki dan i u bilo koje vrijeme, petak je u Ribnjaku rezerviran za plesnjake.

Sigurnost posjetitelja na prvom mjestu

Kod Matoša u gostima pomno će se pratiti i pridržavati svih sigurnosne mjere za sprječavanje širenja koronavirusa. Scenografija zasebnih pontona za sjedenje pomaže u očuvanju sigurne udaljenosti između svih stolova te pozornice i publike. Broj posjetitelja će se pojačano kontrolirati, a sredstva za dezinfekciju ruku bit će na svim ugostiteljskim kućicama i stolovima. Svi ugostiteljski objekti radit će u skladu s važećim mjerama, poštujući udaljenost, koristeći rukavice i maske te jednokratni pribor za jelo i piće. Više informacija o programu, koncertima i radnom vremenu dostupne su na službenoj Facebook stranici.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori