Knjige nakon prekida

Knjige nakon prekida

ezgif-com-resize

Prekid ljubavne veze i odnosa jedan je od najstresnijih događaja koji možete iskusiti. Nakon ljutnje, bijesa, očaja često nastupi period osjećaja krivnje i preispitivanja. Najbolji način kako podići si raspoloženje i možda uspjeti sagledati situaciju iz drugog kuta jest pročitati knjigu ili pogledati film koji se bavi sličnom ili istom tematikom. Posebno je dobro posegnuti za knjigom koja donosi komplicirane odnose običnih ljudi, no kompleksnih života, kakvi zapravo svačiji i jesu, a još je bolje kada to djelo nosi i dozu humora u sebi te krajnju poruku šarolikosti života i kako se nositi s njime i ljubavima koje ulaze u njega, no i one koje ga napuštaju.

Knjiga ‘High Fidelity’ bestseller je britanskog autora Nicka Hornbyja, objavljena 1995. godine te ju slijedi i kino hit iz 2000. godine s Johnom Cusakom u glavnoj ulozi. Knjiga je to o prekidu i pokušaju nalaženja uzroka svih prekida do sada na jedan jako zabavan i zanimljiv način. Svi ljubitelji knjiga, glazbe i filmova neće moći ispustiti ovaj roman iz ruke jer je vrelo referenci na popularnu kulturu, posebno devedesetih godina dvadesetog stoljeća.

High Fidelity

High Fidelity

‘The Silver Linings Playbook’ debitanski je roman autora Matthewa Quicka, objavljan 2008. godine koji donosi priču o mentalno bolesnom muškarcu koji se na povratku roditeljskom domu susreće s činjenicom gubitka supruge, no upoznaje jednako tako ‘nesređenu’ mladu damu te zajedno započnu jednu od najuzbudljivijih, kompliciranih ljubavnih priča.

Silver Linings Playbook

Silver Linings Playbook

Već smo pisali o odličnom filmu ‘Under The Tuscan Sun‘ koji je snimljen prema memoarima američke pjesnikinje, esejistice i profesorice kreativnog pisanja Frances Mayes, a napisala ga je i režirala Audrey Wells, kojoj je to bio drugi redateljski rad. Knjiga, a i film prate autoricu kada se srušio svijet jer ju je napustio muž zbog puno mlađe žene. Na nagovor najbolje prijateljice Patti otputuje u Italiju, u čijoj prekrasnoj pokrajini Toskani kupuje veliku staru kuću.

Inspirativna je to knjiga je o novom početku, novom životu što, vjerjemo, da svatko tko se nalazi u ovom nimalo ugodnom periodu života treba osjetiti, a i pročitati.

Under the Tuscan Sun

Under the Tuscan Sun

Nicholas Sparks autor je romana ‘The Notebook’ koji donosi ljubavnu priču vojnika, povratnika iz Drugog svjetskog rata koji u nemogućnosti pronalaska svoje velike ljubavi od prije petnaest godina mora prolaziti jedno te isto sjećanje koje ima na nju, romantično ljeto koje su proveli zajedno, sve dok ju iznenada ne ugleda…

The Notebook

The Notebook

Ovog proljeće bila je deseta godišnjica knjige ‘Eat, Pray, Love‘, autorice Elisabeth Gilbert. S obzirom na broj prodanih i pročitanih primjeraka, knjiga je s vremenom dobila ponešto nepoželjan epitet klišeja, no činjenica je da je do tog statusa stigla baš zato što se toliko čitatelja moglo poistovjetiti s radnjom – traženjem sebe nakon životnog i/ili ljubavnog kraha.

Osim ‘Under The Tuscan Sun’ i ovo je knjiga koja će vas potaknuti na nove početke i optimistično gledanje na život i izvlačenja iz njega svega najboljeg što vam on može pružiti.

Eat, Pray, Love

Eat, Pray, Love

Foto: High Fidelity, The Silver Linings Playbook, Under The Tuscan Sun, The Notebook, Eat, Pray, Love

Učitati još
Zatvori