Nova zbirka Rupi Kaur kroz nekoliko dana stiže na police naših knjižara

Nova zbirka Rupi Kaur kroz nekoliko dana
stiže na police naših knjižara

Nakon senzacionalnog uspjeha koji je postigla zbirkama ‘Mlijeko i med’ te ‘Sunce i njeni cvjetovi’, Rupi Kaur donosi nam treću zbirku pjesama.

Tijelo dom – najnovija zbirka Rupi Kaur

Mlada autorica, prozvana i autoricom desetljeća, piše jednostavnim jezikom kratku poeziju na koju je teško ostati imun. Njezini su stihovi upečatljivi, često popraćeni ilustracijama i sve to u kombinaciji čini jako ‘instagramski’ nastrojen proizvod koji je obilježio prošlo desetljeće. Upravo zato činjenica da je prošle zbirke prodala u više od osam milijuna primjeraka uopće ne čudi.

‘Tijelo dom‘ svojevrsni je dijalog autorice sa samom sobom, intimno putovanje kroz misli i osjećaje koje vodi kroz prošlost, sadašnjost i moguću budućnost. Zbirka Rupi Kaur ‘tijelo dom’ podijeljena je na četiri tematske cjeline – um, srce, odmor, buđenje. Začetnica tzv. instapoezije koja je osvojila svijet i ovog se puta dotiče tema ljubavi, gubitka, traume, iscjeljenja, ženstvenosti i iseljeništva i identiteta. Jednostavna izričaja, Rupi doživljaj riječi ponovno upotpunjuje vlastitim ilustracijama koje zaokružuju cijeli umjetnički dojam.

„Svaki put sam uzbuđena kad se spremam podijeliti novu zbirku sa svijetom“, kaže Rupi. „Ova je zbirka ljubavno pismo meni samoj – podsjetnik da svi moramo naći vremena napuniti zalihu ljubavi, prihvaćanja i zajedništva. Nikamo ne možemo stići sami. Potrebni smo jedni drugima. Zajedno možemo stvoriti bolji svijet.“

Nova zbirka, u nakladi Stilus knjige, stiže u prodaju 8. prosinca i jedva je čekamo pročitati!

Foto: Amrita Singh

Učitati još
Zatvori