Znamo sljedeći hit: Knjiga koja je izašla prije tek mjesec dana i oborila publiku s nogu postaje HBO serija

Znamo sljedeći hit: Knjiga koja je izašla prije tek mjesec dana i oborila publiku s nogu postaje HBO serija

Nakon prave borbe s čak 17 konkurenata, HBO je osvojio prava za snimanje serije po nevjerojtno uspješnoj knjizi ‘The Vanishing Half.’ Roman autorice Brit Bennett u nekoliko je tjedana potpuno oduševio publiku, oborio rekorde i zasjeo na tron bestseller liste New York Timesa. Streaming div prava je osvojio za vrtoglavu cifru, a autorica knjige bit će i izvršna producentica buduće limitirane serije.

Priča o dvije identične blizanke i njihovim različitim životima

Knjiga prati dvije identične blizanke mješovite rase, sestre Vignes, koje odrastaju zajedno u maloj južnjačkoj zajednici i bježe sa samo 16 godina. Tada im se zajedničko djetinjstvo i put razilazi i počinju se pretvarati u potpuno različite osobe. Nije samo njihova svakodnevica različita, već obitelji, okolina pa čak i rasni identiteti. Dugih 10 godina kasnije, jedna sestra živi u onom istom južnjačkom gradiću iz kojeg je jednog pokušala pobjeći zajedno sa svojom tamnoputom kćeri. Druga sestra živi život bijele žene, skriva stvarni identitet i prošlost od supruga.

Međutim, iako su u potpunosti razdvojene – i fizički, ali i vrijednostima i shvaćanjima, nešto ih ponovno spaja, a pitanje ostaje što zatim čeka njihove kćeri? Neobična, istovremeno dirljiva i potresna priča, progovara o rasnom pitanju na novi način, ali i o obiteljskim odnosima i vezama.

Foto: Amazon, Instagram

Učitati još
Zatvori