Reading corner u koji smo se zaljubili: Kućna biblioteka u engleskom štihu

Reading corner u koji smo se zaljubili:
Kućna biblioteka u engleskom štihu

Već vam nekoliko mjeseci predstavljamo lijepo uređene kutke za čitanje i kućne biblioteke namještene za idealan reading session. S nama su svoj interijer podijelile brojne hrvatske book blogerice, kao što su primjerice Lucija (Pages of Lucy) i Ana Jembrek (Knjige su moj svijet), a ovog smo puta inspiraciju za uređenje potražili kod strane blogerice Carolyn Stritch (The Slow Traveler).

Potpuno nas je oduševila njezina mala kućna biblioteka koju bismo rado uklopili u vlastiti dom!

Njezin Instagram, osim zbog knjiga i book cluba koji vodi, volimo popratiti i zbog divnih prizora prirode, arhitekture i života u engleskim krajevima, daleko od užurbane svakodnevice u gradovima. Kućna biblioteka koja nas uvijek iznova oduševi smještena je u spavaću sobu.

Uređena je u cottage stilu koji nas često asocira na toplinu, udobnost i opuštenost. Čine ju dvije visoke police na kojoj knjige nisu posložene po konkretnoj boji, a ponegdje su stavljene i vodoravno jedna na drugu. Pažnju u središtu plijeni crni kamin koji prostoru daje engleski štih uz pokoju dekoraciju na njemu, a s kojim se odlično uklapa i crni, željezni luster koji izgleda kao svijećnjak.

Blogerica je dojam biblioteke zaokružila okruglim ogledalom, savršenim ako želite u svoj kutak urediti u cottage stilu. Ponekad se pored biblioteke nalazi i mali stolac, biljka ili slika koja dodatno začini prostor. U njezinu bismo se malu kuću biblioteku rado zavalili u fotelju i uživali u nekoj od brojnih knjiga koje nam stoje na TBR listi!

Foto: The Slow Traveler

Učitati još
Zatvori