Novi Journal Book Club otkriva detalje bestseller romana koji je sve oduševio

Studeni kao mjesec koji bez sumnje možemo prozvati mjesecom knjige, zaokružit ćemo novim Journal Book Clubom! Nakon Interlibera, a zatim i popusta koje su nakladnici pripremili za Black Friday, u studenom su mnogi ljubitelji knjiga pronašli novitet po svom ukusi. Jedan koji smo vam i nekoliko navrata preporučili je upravo roman Hamnet autorice Maggie O’Farrell. Osmi po redu književni susret u kojem će nam se pridružiti izvrsni gosti, održat će se sutra u 18 sati, a u intrigantnom razgovoru donosimo vam sve o jednoj od najboljih knjiga proteklih nekoliko godina koju je pripremio Profil. Deset sretnih čitateljica osvojilo je knjigu u sklopu još jednog Journal Book Cluba, ali baš svi koji dan ne mogu zamisliti bez štiva mogu poslušati i pridružiti se našem malom književnom klubu koji svakog mjeseca donosi najzanimljivije novitete hrvatskih izdavača.

U nastavku vam donosimo sve što nas očekuje u sutrašnjem book clubu i kako mu se i vi možete pridružiti!

Hamnet, Maggie O’Farrell

Ove smo godine u sklopu Journal Book Cluba čitali zaista brojne hvaljene romane stranih i nagrađivanih autora. Nakon poznatih autorica kao što su Elif Shafak, Elena Ferrante, Ann Patchett i druge, u novom književnom susretu komentiramo djelo još jedne izvanredne autorice – Maggie O’Farrell. U pandemijskoj 2020., O’Farrell je izdala jednu od najpopularnijih i najuspješnijih knjiga o kojima su se raspričali razni miljei – od onih književno-povijesnih koji se bave radovima Williama Shakespearea preko književnih kritičara pa sve do book blogera i novinara koji su je uvrstili u popise najboljih književnih djela 2020. godine.

O’Farrell nije debitantica na svjetskoj sceni, štoviše, njezini romani After You’d Gone i The Hand That First Held Mine osigurali su joj lavinu pozitivnih reakcija, ali knjiga Hamnet svakako je njezin ključan roman koji joj je donio i nagrade Women’s Prize i British Book Award.

U pitanju je roman o Shakespeareovom sinu Hamnetu, dječaku koji je preminuo s 11 godine 1596. godine. Radnja započinje ljetnog dana u Stratfordu kad djevojčicu Judith iznenada uhvati groznica. Njezin brat blizanac, mladi Hamnet, panično odlazi u potragu za pomoći, no, nikoga nema kod kuće. Majka Agnes radi na polju, otac William u Londonu. I nitko ne sluti da se sprema smrt djeteta koja će mnogo toga promijeniti.

Otkačeni gosti stižu u novi Journal Book Club

Svakog se puta u našim susretima družimo i sa zanimljivim gostima koji su također pročitali knjigu i s njima uživamo u dinamičnoj raspravi. Nakon brojnih book blogera, autorica i autora, pridružit će nam se kreativci koji savršeno spajaju svijet PR-a, marketinga i kulture. Stižu nam Dalibor Jakus i Ivana Lulić!

S Daliborom smo nedavno razgovarali o njegovoj novoj knjizi Kraljev gambit, ali ovaj svestrani PR-ovac možda vam je poznat i s mnogih projekata u kulturi na kojima je radio. Baš kao i Ivana koja se, osim glazbenim novinarstvom i marketingom, bavi i svojim blogom Ivanaiknjige na kojem redovito dijeli svoje književne preporuke, ali i poeziju koju i sama piše.

S Ilinom Cenov, Journalovom kolumnisticom i sad već glavnom moderatoricom Journal Book Cluba, ova će otkačena ekipa komentirati baš sve aspekte i ideje romana Hamnet, a vjerujemo da ćete uživati u njihovoj dinamici.

Kako možete pratiti novi book club?

Najuzbudljiviji dio svakog book cluba su upravo pitanja gledatelja odnosno čitatelja! Journal Book Club možete pratiti sutra, 30.11. u 18 sati na YouTube kanalu Journal.hr-a odnosno na ovom linku. Tijekom livea možete postavljati razna pitanja našim gostima, komentare na knjigu ili pitanja ako vas ista intrigira, a mi ćemo na ista na kraju razgovora odgovoriti i zajedno s vama ih komentirati.

Pridružite nam se u još jednoj najdražoj književnoj avanturi!

Foto: Profil, Frano Ožbolt, Tatjana Bukvić

Hvala A1 što će tehnički podržati novo izdanje Journal Book Cluba i nakladniku Profil knjiga što nam je omogućio čitanje romana!

0