Neodoljive ljubavne knjige koje će vas zagrijati za blagdansku atmosferu

Neodoljive ljubavne knjige koje će vas
zagrijati za blagdansku atmosferu

Ispred nas je Božić kao nikad dosad. Ovih bi se dana već okupljali na kućicama diljem grada uz kuhano vino i društvo, ali blagdani 2020. godine bit će bitno drugačiji. Iako ćemo ih iskoristiti najbolje što možemo, tople i zabavne ljubavne priče smještene u hladne zimske dane izvrstan su način da si maknemo misli sa svakodnevnih briga. Doza nostalgije uz opise božićne atmosfere i obiteljskih okupljanja bit će, vjerujemo, dovoljno interesantna da ove godine preskočimo ‘Love Actually u uživamo ušuškani pod dekom uz knjigu.

Izdvojili smo genijalne ljubavne knjige koje će nas zagrijati i uljuljati u božićnu vibru!

In a Holidaze, Christina Lauren

‘In a Holidaze’ zapravo se svrstala u prve ljubavne knjige u božićnom ruhu koje su nam ove godine zapele za oko pa smo je tako odabrali za našu knjigu tjedna. Iako najljepši, Božić zna biti i potpuno kaotičan period godine. Najbolje to zna Maelyn Jones, 30-godišnjakinja koja je u pravoj krizi identiteta u blagdansko doba. Trenutno živi s majkom, prezire svoj posao, a uz to je još uvijek preko ušiju zaljubljena u prijatelja Andrewa.

Nakon obiteljskog božićnog okupljanja u idiličnoj kolibi, škripanje guma i udarac prva su sljedeća stvar kojih se Mae sjeća kad se probudi ponovno u avionu za Utah. Dobila je šansu ispočetka proživjeti blagdane, ali zapela je u loopu koji je konstantno vraća u avion. Mae mora otkriti kako prekinuti taj začarani krug, a to je prilika za novu ljubavnu priču s Andrewom.

All About Us, Tom Ellen

Za ljubitelje knjiga ‘One Day’, ‘Me Before You’ ili ‘In Five Years’, ovo je idealna romantična i dirljiva priča. Radnja prati Bena, muškarca koji svake godine uživa u božićnoj atmosferi. Ipak, ovog je puta sve drugačije jer je njegova veza s Daphne na klimavim nogama već duže vrijeme.

Igrom slučaja, u njegov se život vraća Alice, djevojka u koju je davno bio zaljubljen. Emocije koje je davno potisnuo tjeraju ga da si pomisli: što bi bilo da je samo jedna stvar pošla drugačije? Odjednom se budi u božićno vrijeme 2005. godine suočen s nizom oduka koje će mu doslovno promijeniti život i osobu koju ima pokraj sebe.

This Time Next Year, Sophie Cousens

Imamo idealan prijedlog i za one koji su se zaljubili u knjigu ‘One Day in December.’ Ljubavni roman prati tridesetogodišnjeg Quinna i tridesetogodišnju Minnie koji se upoznaju na njihovom okruglom rođendan i otkrivaju koliko su im se puta životi već susreli. Minnie Baker cijeli život mrzi svoj rođendan, a sve zbog Quinna Hamiltona kojeg nikad nije upoznala.

Rodili su se na isti dan, mrvicu nakon ponoći 1990. godine. No, Quinn joj je ukrao nagradu za prvu rođenu bebu u Londonu te godine, ali i ime koje je trebala dobiti. Kad se slučajno sretnu i upoznaju, Minnie nalazi samo dodatne razloga zašto biti ljubomora na Quinna. No, ako su toliko različiti, zašto su im se putevi toliko puta spojili i zašto bi oboje voljeli da se to češće događa?

Christmas in the City

‘Christmas In The City’ pripada u jedinstvene ljubavne knjige božićne tematike i na njoj je radilo 12 best-selling autora. U jednoj knjizi nalazi se čak šest koautorski napisanih ljubavnih priča koje će vas potpuno oduševiti. U pitanju je zapravo antologijska knjiga u kojoj upoznajemo sasvim različite likove iz novele u novelu i to u sasvim drugačijim formama.

Happily This Christmas, Susan Mallery

Susan Mallery proslavila se svojim ‘Happily Inc’ serijalom, a ova je knjiga posljednja u tom nizu. Popularna autorica ljubavnih knjiga upoznaje nas s Wynn Beauchene koja voli svoj posao, ima divno dijete i mali crush na policajca u susjedstvu.

Iako ga jedva poznaje, pristane na savim ludu ideju. Garrickova kći s kojom je nekoć bio blizak dolazi kući za Božić i želi joj prirediti pravu obiteljsku atmosferu. Vjeruje da mu u tome mogu pomoći Wynn i njezin sin, ali kako se Božić približava i tajne plivaju na površinu, njihov odnos postaje sve dublji.

Jingle All The Way, Debbie Macomber

Debbie Macomber je, baš kao Mallery jedna od najpopularnijih autorica za ljubavne knjige. Njezin je roman ‘Starry Night’ bio best-selling naslov New York Timesa, a ove je godine izdala novu božićno-ljubavnu priču. Radnja prati Everly Lancaster koja je oduvijek sanjala o tome da napusti svoj mali gradić.

Danas vodi startup u velikom Chicagu i gotovo da nema vremena za prijatelje, obitelj ili odmor. Kad velika snježna oluja pogodi Chicago, Everlyna majka inzistira da joj kćer dođe kući za Božić. No, Everly umjesto toga odlazi u avanturu na koju je vodi pridodoslovac Asher Adams. Ubrzo mlada poduzetnica počinje shvaćati da je povratak kući na Božić jedina prava odluka, ali hoće li se tamo pojaviti sama?

Foto: Pexels, Amazon, Instagram

Učitati još
Zatvori