Knjiga tjedna: ‘The Woman in the Window’ jezivi je triler kojem se vrijedi vratiti

Knjiga tjedna: ‘The Woman in the Window’ jezivi je triler kojem se vrijedi vratiti

Sve smo bliže ljetnim mjesecima pa tako polako gomilamo knjige koje planiramo pročitati. Neki ljeti posežu za onim težim štivom za koje u dinamičnoj svakodnevici nemaju kapaciteta, ali većina bira naslove kroz koje je jednostavno proletjeti. Osim ljubavnih knjiga i young-adult romana, na popisu se uvijek pronađe neki odličan triler ili krimić. Kao knjigu tjedna izdvojili smo ovog puta roman The Woman In The Window koji, ako još niste pročitali, može biti odličan dodatak ljetnoj TBR listi.

Knjiga koja nas drži na iglama do kraja

Roman autora A.J. Finna savršeno se uklapa u new age žanr trilera kojem je novi vjetar u leđa dala Gillian Flynn svojom knjigom Gone Girl. Dijele nelagodnu atmosferu, nepovjerljive likove i obrate kakvi čitatelje drže na iglama do posljednje stranice.

Finnova protagonistica je Anna Fox, dječja psihologinja koja već mjesecima nije izašla iz svoje kuće. Agorafobija od koje pati, ali i sklonost pretjerivanju s pićem, tjeraju je da dane provodi bauljajući svojom kućom. Jedina zanimacija postaju joj stari filmovi i prozor s kojeg promatra susjedstvo. Useljavanje obitelji Russell, uspješnog oca, majke i dobroćudnog sina, još je jedan novitet kojem se može posvetiti. Međutim, njezino promatranje susjedstva pretvori se u noćnu moru kad vidi strahoviti zločin sa svog prozora.

Međutim, može li se zapravo vjerovati našoj protagonistici? Tko je zapravo ona, tko su Russellovi zbog kojih će joj se svijet urušiti i što uopće znamo o njihovoj prošlosti? Čitatelji su Finnov roman pohvalili zbog napetosti koja raste prema kraju romana, a posebice dinamičnog tempa i kratkih poglavlja zbog kojih se priča brzo razvija.

Knjiga podsjeća na još jedan bestseller The Girl on the Train uz motive labilnog glavnog lika, neobičnih uspomena i uloge prošlosti. Knjiga The Woman in the Window odličan je odabir za sve one ljubitelje twisty, psiholoških trilera u kojima nema crno-bijele podijele likova, svi su na rubu i većini je gotovo nemoguće vjerovati.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori