Knjiga tjedna: Monografija posvećena velikom glumcu Ivi Gregureviću
Knjiga tjedna: Monografija posvećena velikom glumcu Ivi Gregureviću

Knjiga tjedna: Monografija posvećena
velikom glumcu Ivi Gregureviću

Ono što je u Hollywoodu bio John Wayne, a u Francuskoj Jean-Paul Belmondo u Hrvatskoj je Ivo Gregurević. Ivo je bio rođeni glumac. Glumac koji glumi i kad ne glumi. Jedinstven u svakom pogledu. Jedinstvena je i ova monografija o tom glumačkom velikanu koji je u 40 godina karijere odigrao 196 uloga – 36 u kazalištu, 116 na filmu, šest u radiodramama i 38 u televizijskim serijama.

Glumac koji glumi i kad ne glumi

O njegovim ulogama, doprinosu hrvatskome kazalištu i filmu te osnivanju festivala Dani hrvatskog filma u Orašju znalački pišu akademik Boris Senker, filmolog Daniel Rafaelić, urednica Dramskog programa Hrvatskog radija Lada Martinac Kralj i novinarka Nada Koturić.

Ivo Gregurević – monografija

Monografija o Ivi Gregureviću raskošno je opremljena s više od 500 fotografija – s kazališnih scena na kojima je igrao, s filmskih setova na kojima je snimao filmove i televizijske serije, iz arhive festivala Dani hrvatskog filma u Orašju koji od 2020. nosi njegovo ime te iz obiteljskog albuma. Monografija je također opremljena i sa šest videopriloga.

Zahvaljujući QR kôdu možemo na zaslonima svojeg mobitela ili računala pogledati Ivinu antologijsku predstavu Đuka Begović. Zatim isječke iz filmova Kiklop, Čaruga, Josef i Priča iz Hrvatske te isječak iz legendarnog razgovora Ive Gregurevića i Roberta Knjaza, vođenog za potrebe emisije Svlačionica iz 2000. Ova je monografija znak sjećanja svih nas koji Ivu i dalje gledamo i kojima Ivo nedostaje. Ovdje možete do 24. kolovoza prednaručiti monografiju o Ivinom životu.

Autor i fotografije: Školska knjiga

Učitati još
Zatvori