Jeste li već uočili da je stigla nova hit self-help knjiga poznate autorice?

Jeste li već uočili da je stigla nova hit
self-help knjiga poznate autorice?

Prošle je godine francuska psihologinja Christel Petitcollin objavila svoju self-help knjigu Kako manje misliti koja je u kratko vrijeme postala internacionalni bestseller. Veliki je uspjeh izazvala i na našim prostorima zahvaljujući drugačijem osvrtu na teme self-helpa i sve popularnijeg mindfullnessa. U veljači ove godine stigao je svojevrsni nastavak – knjiga Kako bolje misliti? koja je napravila zaokret u temi i izazvala jednako veselje čitatelja.

Ovog je mjeseca na police stigla i treća knjiga – Kako izbjeći manipulatore? što je vijest koja bi mogla razveseliti mnoge.

Prvi naslov ove psihoterapeutkinje komentirao je potrebu ljudi da stalno propitkuju, sumnjaju u sve odnosno popularno zvano – overthinkaju! Knjiga donosi novi pogled na pretjerano jurcanje misli i to kako si možemo pomoći te bolje razumijeti sebe. Christel Petitcollin u njoj je oslikala kako iz tog, kako ga često nazivamo, suvišnog razmišljanja zapravo možemo izvući ono najboljeg iz nas samih. Za razliku od prve knjige koja se ponajviše fokusira na misli same po sebi, knjiga ‘Kako bolje misliti?’ služi onima koji žele više naučiti o sebi, ali i međuljudskim odnosima; bilo da su ljubavni, prijateljski ili profesionalni.

Treći i najnoviji naslov donosi iskustva žrtava psihološke i emotivne manipulacije na temelju kojih autorica želi proniknuti u filozofiju manipulacije i kako je prepoznati.

U nastavku vam donosimo službeni opis knjige koju jedva čekaom pročitati!

“Manipulacija poprima različite oblike: od emocionalne ucjene u obitelji ili na poslu pa do dominacije jedne osobe u vezi ili prejakog utjecaja prijatelja. Najgore je što u svakom životnom razdoblju možemo naići na ljude koji će nas htjeti iskorištavati kako bi postigli vlastite ciljeve. Njihove tehnike – istodobno jednostavne i rafinirane – neobično su učinkovite, stoga mnogi od nas žive u toksičnim odnosima a da to čak i ne prepoznaju. Iz ove knjige nastale na temelju priča žrtava manipulatora saznat ćete zašto je upravo intelektualno iznadprosječnim osobama teško prepoznati prividnu dobrohotnost i uvidjeti izvor manipulacije. Ona će vam pomoći i da prepoznate toksične osobe u svojoj okolini i da ih se oslobodite. Primjenjujući savjete koje sadrži, napokon ćete prestati biti serijskom žrtvom manipulacije i povratiti željenu psihičku neovisnost.”

Učitati još
Zatvori