Izložba hrvatskog klasika dizajna i arhitekture

Izložba hrvatskog klasika
dizajna i arhitekture

@oris_house_of_architecture

Ovog utorka 7. lipnja, u 19 sati, u Hrvatskom muzeju arhitekture otvorit će se velika izložba jedne od najistaknutijih i najvažnijih ikona dizajna i arhitekture pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća. Izložbom ‘Bernardo Bernardi: Dizajnersko djelo arhitekta 1951.-1985.’ predstavit će se zbir originalnih nacrta, autorskih fotografija, bilježaka i njegova bogata korespodencija iz fundusa muzeja zajedno s do danas očuvanim izborom primjeraka Bernardijavih komada namještaja.

Postav izložbe tematski slijedi razvoj Bernardijeva opusa, te atraktivno vizualizira sadržaj knjige u cilju buđenja svijesti o dizajnerskoj baštini zagrebačkog modernizma kao novoj kategoriji i vrijednom nositelju vlastitog kulturnog identiteta koji u potpunosti pripada kreativnom kontekstu europske moderne.

Bernardo Bernardi, Stolac, 1956.

Bernardo Bernardi, Stolac, 1956.

Izložba ostaje otvorena do 12. kolovoza 2016., radnim danom ju možete posjetiti i pogledati od 10 do 16 sati, s mogućnosti vodstva uz prethodnu najavu. Sve dodatne informacije o izložbi možete saznati na Facebook stranici.

Učitati još
Zatvori