Mladi hrvatski umjetnici na velikoj europskoj izložbi

Mladi hrvatski umjetnici na
velikoj europskoj izložbi

Jasmina Cibic

Jasmina Cibic

Izložba znakovitog naslova ‘Radi i živi u…’ predstavlja radove umjetnika u nastajanju i umjetnika u usponu iz zemalja centralne i jugoistočne Europe koji svojim radovima istražuju pojam mjesta u kojem trenutno žive i rade. Na izložbi u Zona Sztuki Aktualnej u Poljskoj, predstavljaju se i hrvatski, mladi, a trenutno javnosti jako interesantni umjetnici David Maljković, TarwukIgor Eškinja, dok su kustosice izložbe Vanja Žanko i Aurelia Nowak. 

Igor Eškinja

Igor Eškinja

Radovi nude uvid u oprečne poetike i politike međuprostora: između prošlosti i sadašnjosti, bitnog i nebitnog, intuitivnog i povijesnog, lokalnog i transnacionalnog. Važan kontekst za pitanja postavljena ovom izložbom pružaju dinamične društveno-političke i gospodarske promjene koje se odvijaju posljednjih godina: iscrpljivanje međunarodnog političkog sustava, migracije i ekonomska kriza, promjene u percepciji centra i stare (polu) periferije nakon 1989., u vrijeme kada su generacije mladih i sredovječnih umjetnika oblikovale vlastiti identitet.

tarwuk

Tarwuk

Izložba ‘Radi i živi u…’ predstavlja koncepte i estetske fenomene u umjetničkim radovima mlade i srednje generacije umjetnika iz Austrije, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Poljske i Slovenije. Svečano otvorenje izložbe je zakazano za 6. listopada u 19 sati, a za javnost je otvorena od 7. listopada do 25. listopada.

Učitati još
Zatvori