Punk’s Not Dead Breakdown Party je party na koji ćete htjeti otići ovog vikenda

Punk’s Not Dead Breakdown Party

Punk’s Not Dead Breakdown Party održat će se sutra,2. studenog 2019. u The Garden Brewery i donosi izložbu, humanitarnu aukciju slika graffiti umjetnika Leon GSK i nastup posebnog gosta – Don Lettsa!

Gotovo prije pet desetljeća počela je nova era i graffiti scena se pojavila na zapadu, a kao početak uzimamo 1971. godinu kada je The New York Times objavio članak o umjetniku Taki 183, nakon čega su se pojavili bendovi poput New York Dolls, Suicide, Death i NEU. Punk i graffiti imaju očitu poveznicu, uspostavljenu i u Zagrebu, s punk rock ulicom koja je ovog ljeta odala počast punk legendama. Zagrebački graffiti umjetnik Leon GSK nastavlja sa svojim punk rock intervencijama u prostoru, izlažući portrete punk umjetnika koji su obilježili glazbu, pop kulturu i umjetnost, ovog puta u The Garden Brewery na zagrebačkom Žitnjaku.

Uz Punk’s Not Dead izložbu slika održat će se graffiti radionica na kojoj će polaznici saznati o povijesti graffita i naučiti osnove crtanja graffita. Kroz radionicu će ih voditi autor Punk’s Not Dead izložbe – Leon GSK.

Rezerviraj svoje mjesto: graffiti.workshop@golden.hr, broj mjesta je ograničen na 15.

The Garden Brewery donirat će 5 radova s izložbe Punks Not Dead za humanitarnu aukciju, a sav profit ide u Fond Desa i Jerko Baković Solidarne zaklade, koja podupire siromašnu djecu i mlade. Aukciju slika vodit će Edo Maajka.

Kao poseban glazbeni gost iz UK-a dolazi Don Letts, DJ, glazbenik, i filmski redatelj, kao i BBC Radio 6 domaćin. Poznat po tome što je bio The Clashov snimatelj, režirao je filmove poput The Punk Rock Movie te ima veliko iskustvo iz punk ere. Ovoga puta zavirit će u reggae tonove koje će uklopiti u svoj set.

Pridružit će mu se MMMeniga sa svojim Punk-Reggae Fiesta Vinyl setom. Jedan od najaktivnijih promotera na domaćoj sceni, čovjek iza PDV etikete, Seasplash festivala, glazbenih događaja, svoj put je počeo svirajući u bendovima Nula i Radikal Dub Kolektiv. Slične melodije kakve je Don Letts vrtio punkerima u londonskom klubu 100 krajem 70-ih, MMMeniga je vrtio u Močvari kroz koncertni-clubbing Punk-Reggae Fiesta početkom ovog stoljeća.

Ulaznice su u prodaji po 50 kn, a sva zarada do početka afterpartyja izložbe u 20:00 daruje se u humanitarne svrhe. Nakon toga su ulaznice dostupne po 70 kn. Ulaznice su također dostupne u pretprodaji na Entrio.hr.

0