Punk’s Not Dead Breakdown Party je party na koji ćete htjeti otići ovog vikenda

Punk’s Not Dead Breakdown Party je party na koji ćete htjeti otići ovog vikenda

Punk’s Not Dead Breakdown Party

Punk’s Not Dead Breakdown Party održat će se sutra,2. studenog 2019. u The Garden Brewery i donosi izložbu, humanitarnu aukciju slika graffiti umjetnika Leon GSK i nastup posebnog gosta – Don Lettsa!

Gotovo prije pet desetljeća počela je nova era i graffiti scena se pojavila na zapadu, a kao početak uzimamo 1971. godinu kada je The New York Times objavio članak o umjetniku Taki 183, nakon čega su se pojavili bendovi poput New York Dolls, Suicide, Death i NEU. Punk i graffiti imaju očitu poveznicu, uspostavljenu i u Zagrebu, s punk rock ulicom koja je ovog ljeta odala počast punk legendama. Zagrebački graffiti umjetnik Leon GSK nastavlja sa svojim punk rock intervencijama u prostoru, izlažući portrete punk umjetnika koji su obilježili glazbu, pop kulturu i umjetnost, ovog puta u The Garden Brewery na zagrebačkom Žitnjaku.

Uz Punk’s Not Dead izložbu slika održat će se graffiti radionica na kojoj će polaznici saznati o povijesti graffita i naučiti osnove crtanja graffita. Kroz radionicu će ih voditi autor Punk’s Not Dead izložbe – Leon GSK.

Rezerviraj svoje mjesto: graffiti.workshop@golden.hr, broj mjesta je ograničen na 15.

The Garden Brewery donirat će 5 radova s izložbe Punks Not Dead za humanitarnu aukciju, a sav profit ide u Fond Desa i Jerko Baković Solidarne zaklade, koja podupire siromašnu djecu i mlade. Aukciju slika vodit će Edo Maajka.

Kao poseban glazbeni gost iz UK-a dolazi Don Letts, DJ, glazbenik, i filmski redatelj, kao i BBC Radio 6 domaćin. Poznat po tome što je bio The Clashov snimatelj, režirao je filmove poput The Punk Rock Movie te ima veliko iskustvo iz punk ere. Ovoga puta zavirit će u reggae tonove koje će uklopiti u svoj set.

Pridružit će mu se MMMeniga sa svojim Punk-Reggae Fiesta Vinyl setom. Jedan od najaktivnijih promotera na domaćoj sceni, čovjek iza PDV etikete, Seasplash festivala, glazbenih događaja, svoj put je počeo svirajući u bendovima Nula i Radikal Dub Kolektiv. Slične melodije kakve je Don Letts vrtio punkerima u londonskom klubu 100 krajem 70-ih, MMMeniga je vrtio u Močvari kroz koncertni-clubbing Punk-Reggae Fiesta početkom ovog stoljeća.

Ulaznice su u prodaji po 50 kn, a sva zarada do početka afterpartyja izložbe u 20:00 daruje se u humanitarne svrhe. Nakon toga su ulaznice dostupne po 70 kn. Ulaznice su također dostupne u pretprodaji na Entrio.hr.

Učitati još
Zatvori