Stižu nova posthumna izdanja Davida Bowieja

Stižu nova posthumna izdanja
Davida Bowieja

David Bowie jedan je od onih legendarnih glazbenika koji na ne prestaju oduševljavati ni nakon smrti od koje je prošlo više od četiri godine. Tako je od ove subote na streaming servisima dostupna pjesma “Little Wonder (Live in New York)” a posebno live izdanje “Liveandwell.com” oduševit će fanove u tjednu pred nama.

David Bowie “Liveandwell.com” na streaming servisima

“Liveandwell.com” prvo je u nizu tri posebna live izdanja Davida Bowieja iz 90-ih koje će biti dostupno za streaming od 15. svibnja ove godine. Riječ je o live albumu snimljenom 1997. godine na kojem se našlo 12 pjesama. One su zabilježene uživo u New Yorku, Amsterdamu, Rio De Janeiru i na britanskom Phoenix festivalu tijekom “Earthling” turneje. Sve pjesme bile su dostupne 2000. godine samo u limitiranim količinama BowieNet pretplatnicima. “Liveandwell.com” izdanje prošireno je s još dvije bonus pjesme: “Pallas Athena” i “V-2 Schneider”, koje su svojevremeno objavljene na 12” singlu pod pseudonimom Tao Jones Index. To ime su Bowie i njegov bend koristili kada bi imali nenajavljene, posebne setove u dance šatorima na festivalima.

Producirao ga sam Bowie

“Liveandwell.com” producirao je David Bowie, ko-producirao Reeves Gabrels i Mark Plati, koji je i miksao izdanje u njujorškom Looking Glass Studios. Glazbenici koji su se našli na ovom fantastičnom live uratku su David Bowie na vokalu, gitari i saksofonu, Zachary Alford na bubnjevima. Prate ih Gail Ann Dorsey na basu, vokalima i klavijaturama, Reeves Gabrels na gitari, sintesajzeru i vokalima te Mike Garson na klaviru, klavijaturama i sintesajzeru.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori