Domaća glazbena scena i dalje živi: ovo su noviteti koje slušamo u izolaciji

Domaća glazbena scena i dalje živi: ovo su
noviteti koje slušamo u izolaciji

Ni domaći glazbenici ne miruju kad je riječ o novim glazbenim uradcima. Iako ćemo na koncerte i live nastupe morati malo pričekati, možemo uživati u novim glazbenim spotovima koji se redovito izbacuju. Scena je jaka a domaća glazba bez problema staje uz bok svjetskoj.

Domaća glazba

Svjetski trend u glazbi je da autori organiziraju svirke u vlastitom domu, a ni domaći glazbenici ne miruju kada je riječ o novim autorskim projektima. Napravili smo pregled domaćih autora i novih stvari koje ćemo slušati u izolaciji.

Delapse ft. Mary May

Iz etikete Dostava zvuka stiže još jedan sjajan projekt elektronike s vibrom filmske glazbe. Zagrebački producent delapse donosi za hrvatske pojmove nesvakidašnji i uzbudljiv singl „Starry Eyes“ nastao u suradnji s jedinstvenim vokalom već zapažene kantautorice Mary May. U svom katalogu, delapse iza kojeg stoji cijenjeni zagrebački glazbenik Leonard Klaić, ima ranije izdan EP “Bricked” (2017.). Unatoč utjecaju mračne elektronike kao što su Amon Tobin i The Bug, stvari koje radi povremeno nalikuju onima Portisheada i Radioheada.

Grupa Heidi šeće psa posvetili pjesmu Zagrebu

Grupa Heidi šeće psa iz Zagreba objavila je novi singl „Grad“. U ovim teškim okolnostima, poklanjaju ga Zagrebu i svim drugim gradovima i mjestima na svijetu koji zajedno vode borbu za zdravlje i živote svojih ljudi. „Na kratko izgubljeni sjaj ponovno će zablistati na licima sretnih ljudi“

Como Bluff – osvježenje koje je scena dugo čekala

Nova zagrebačka grupa Como Bluff objavila je svoje prvo istoimeno EP izdanje za etiketu Dostava Zvuka. Debi „Como Bluff“ čini pet izuzetno radiofoničnih pjesama koje svoje uporište nalaze u baladama alter rocka 90-ih i djelomično Britpopu. Osim sjajnom glazbom ovi zagrebački dečki s podužim stažem na zagrebačkoj sceni oduševili su i video spotom kojeg potpisuje Hrvoje Baudoin.

Propadamo, U pol’ 9 kod Sabe

Omiljeni zagrebački bend U pol’ 9 kod Sabe donosi posljednji singl sa svog trećeg albuma “Sve je ovo igra”. Pjesmu “Propadamo” napisao je naš neprežaljeni glazbenik, kritičar i veliki ljubitelj umjetnosti Ante Perković koji je bio član benda, ali i njihov prijatelj. Spot za pjesmu Propadamo režirao je Radoslav Jovanov – Gonzo koji je maskicom za lice na svoj način predvidio situaciju u kojoj se nalazimo.

She loves Pablo – novi album na vinilu i novi spot

Što se sve događa na velikoj europskoj turneji jednog benda otkrivaju zagrebački groove rockeri She Loves Pablo u novom videospotu za singl “Operator” s aktualnog albuma “Death Threats From Future Self”. Vinilno izdanje albuma dostupno putem online prodaje.

Foto: PR, Marija Laća, Vjekoslav Palinić

Učitati još
Zatvori