Vodimo vas na veliki festival
soula na Bolu na Braču

U Bolu, na otoku Braču, od 7. do 14. listopada održat će se premijerno izdanje  novog glazbenog festivala – Bol Soul, na kojem će se hrvatskoj publici premijerno predstaviti trenutno najperspektivniji soul pjevači današnjice – Jarrod Lawson, Tracy Hamlin i Rose Vincent.

post jarrod lawson

Jarrod Lawson

Tijekom 7 dana održavanja festivala nastupit će i dvadesetak najpoznatijih europskih soul Dj-eva iz Velike Britanije i Njemačke, među kojima su Bigger, Ash Selector, Eddie Piller, Greg Edwards, Chris Philips, Fitzroy, Ralph Tee, Mike Stephens, Roger Williams, Ian Dewhirst, Steve Hobbs, Mick Farrer, Bob Povey, Phil Levene Aka-EclecticJazz, Natasha Kitty Katt Probert, Perry Louis, Paul Mac, Andrea Robertson, Carl Starpoint, DJ-Hughie Hughie, DJ Friction i drugi.

tracy hamlin

Briljantni mladi američki pijanist i vokalist Jarrod Lawson svjetske je top ljestvice pokorio svojim prvim albumom ‘Sneak Peak’, a trenutno drži črsto prvo mjesto britanske Soul Chart top ljestvice. Glazbeni kritičari za Lawsona kažu da po glazbenom izričaju može uz bok stajati veteranima soula Marvinu Gayu, Donny Hathawayu, Leroy Hutsonu te tvrde da se u soul glazbi još od ranih radova Steviea Wondera  nije dogodilo ništa toliko značajno. Štoviše, mladog je Lawsona nedavno i sam Stevie Wonder pozvao da mu  pjeva na rođendskom partyju!

‘To je za mene bilo neopisivo iskustvo, pjevati za Stevia, ali još više i pjevati s njim.  Stevie Wonder je moj idol, imao je zaista najveći utjecaj na moj glazbeni razvoj i formiranje mog osobnog stila. Prisjećajući se njegove rođendanske proslave, u jednom trenutku dok smo zajedno pjevali hit ‘Don’t You Worry About A Thing’, Stevie je u jednom trenu prestao pjevati i samo me nastavio pratiti. Zamislite, Stevie Wonder me pratio na mojoj klavijaturi, dok sam ja pjevao jednu od njegovih najpoznatijih pjesama. Što se još može reći o tom trenutku, naprosto je bilo nestvarno’ – ističe  Lawson koji će u sklopu Bol Soula premijerno nastupiti u petak, 9. listopada.

No, to neće biti njegov jedini nastup. Naime zbog velikog zanimanje publike za njegov koncert, Lawson će se hrvatskoj publici  ponovno predstaviti i u subotu, 10. listopada,  kada nakon njegovog nastupa sve posjetitelje ‘Bol Soula’ očekuje i nastup Tracy Hamlin, trenutno jedne od najuzbudljivijih novih zvijeda soula i nekadašnje back vokalistice Glorije Gaynor, a uz nju će se publici predstaviti i velika nada soul glazbe, Rose Vincent.

Za sve informacije posjetite linkove: bolsoul.com, hotelelaphusabrac.com i eventim.hr. Našim čitateljima donosimo odličnu vijest – prvih 5 koji se jave na info@journal.hr dijelimo po 2 ulaznice za festival! U predmet emaila upišite BOL SOL. Dobitnike ćemo emailom obavijestiti o osvajanju ulaznica i kako će ih preuzeti.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori