Svemirska avantura benda Chui u novom spotu “Iz kapetanovog dnevnika”

Svemirska avantura benda Chui u novom spotu “Iz kapetanovog dnevnika”

Poznata parola ‘otpor je uzaludan’ jedna je od mnogih SF referenci u novom singlu i vizualno raskošnom spotu „Iz kapetanovog dnevnika“ upečatljivog domaćeg sastava Chui. U viziji i izvedbi fantastičnog redatelja Dalibora Barića, videospot je i primamljiva pozivnica za iščekivani veliki koncert benda ove subote, 25. siječnja u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Novi singl i spot grupe Chui

Singl „Iz kapetanovog dnevnika“ donosi suradnju s bendom Mangroove – u ulozi naratorice pojavljuje se pjevačica Željka Veverec, korištena su dva bubnja i dupli set klavijatura (Toni Starešinić i Leo Beslać), a tu su još i free jazz saksofonist Vojkan Jocić, sub dub basevi Konrada Lovrenčića te bubnjevi Ivana Levačića i Silvija Bočića. Psihodelične i slojevite animacije, koje prenose priču o dolasku Chuija na Zemlju, napravio je Dalibor Barić koji je i ujedno snimio i režirao spot, a zaslužan je i za naslovnicu aktualnog albuma. Snimatelji su Hrvoje Nikšić i Srđan Sekulović Skansi, odgovoran i za mix i master, dok produkciju potpisuje frontmen Toni Starešinić koji je ujedno i autor glazbe i teksta pjesme. 

Istoimeni aktualni album „Iz kapetanovog dnevnika“, dostupan na svim streaming servisima, posveta je znanstvenoj fantastici s referencama na Star Trek, Star Wars i stripove Moebiusa. Na njemu je instrumentalna četvorka još više nego dosad istražila jazz i njegove mogućnosti integriranja i koegzistiranja s drugim žanrovima kao što su funk, space rock, world music, punk, pa i metal. Stvoreni hibrid kritika je prozvala retrofuturizmom, pa i laskavim žanrom za sebe – chuizmom, a bez iznimke ga je uvrstila među najbolje domaće albume protekle godine. Na velikoj koncertnoj promociji u subotu, 25. siječnja u zagrebačkom klubu Boogaloo, bit će predstavljeno i vinilno izdanje koje će se moći kupiti na licu mjesta. 

Kao predgrupa će nastupiti ZMaJ, instrumentalni electronica/rock bend iz Virovitice. Publici su se predstavili 2016. prvijencem „Svaki kraj novi je početak“, a već iduće godine na Izložbi zvuka u Gradskom muzeju Virovitica radikalno mijenjaju dotadašnji post-rock zvuk benda više prema istraživanju elektronske klupske glazbe. Kao rezultat toga nastale su skladbe koje se protežu kroz različite elektronske žanrove proširujući ideju rock benda na jedinstven način.

Jedan sretnik ili sretnica moći će osvojiti dvije ulaznice za koncert grupe Chui 25. siječnja u zagrebačkom klubu Boogaloo. Sve što trebate je poslati svoje ime i prezime, adresu i broj mobitela na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila CHUI. Prijaviti se možete danas (24. siječnja) do ponoći, a sutra prijepodne (25. siječnja) objavit ćemo sretnog dobitnika.

Update: Dobitnica karata je Petra Ljubičić. Čestitamo!


Učitati još
Zatvori