Knjige koje morate pročitati prije nego postanu filmovi u 2017.

Knjige koje morate pročitati prije
nego postanu filmovi u 2017.

50-shades-darker-cover

50 nijansi mračniji

Već smo pisali o knjigama po kojima su se snimili odlični i pamtljivi filmovi, a koje knjige tek trebamo pročitati, posebno jer njihove filmske verzije očekujemo sljedeće godine, otkrivamo u nastavku.

’50 nijansi mračniji’ nastavak je mega popularne knjige, a i filma, ’50 nijansi sive’. Film dolazi u kina u veljači 2017., a do tada svakako morate, ako već niste, pročitati knjižni nastavak. Roman je E. L. James napisao 2012. godine kao drugi nastavak trilogije o kompliciranom ljubavnom odnosu između diplomke Anastasije Steel i mladog poslovnog magnata Christiana Greya. Svi nastavci postali su bestselleri, a ove zime je krajnji trenutak da se i sami uvjerite zašto, pogotovo jer filmski nastavak dolazi u kina za par mjeseci.

The Zookeepers Wife

The Zookeepers Wife

The Zookeepers Wife

The Zookeepers Wife

‘The Zookeepers Wife’ roman je iz 2007. autorice Diane Ackerman koji donosi priču o Antonini Żabińskoj čiji je suprug vodio varšavski Zoološki vrt tijekom Drugog svjetskog rata. Ova potresna, istinita priča o njezinoj pomoći Židovima dok su se skrivali i bježali od nacista dolazi na velika platna u ožujku 2017., a glavne uloge imat će Jessica Chastain, Daniel Brühl i Johan Heldenbergh.

Agatha Christie omiljena je spisateljica kriminalističkih romana vjerovatno svih ljubitelja ovog žanra. Tako će jedan od najpoznatijih njezinih romana dobiti i svoju filmsku verziju u studenom 2017. godine. ‘Ubojstvo u Orient Expressu’ kriminalistički je klasik kojeg će režirati Kenneth Branagh i to će biti druga ovakva filmska verzija, prva je snimljena 1974. godine. No, bez obzira na već postojeći film, vjerujemo da će ovaj s karakterističnim režiserskim potpisom Kennetha Branagha i zbog činjenice da zaplet rješava jedan od najdražih nam detektiva, Hercule Poirot, pomesti kino blagajne, a tomu pridonosi i činjenica sve jačih glasina o Johnnyju Deppu kao Hercule Poirotu. Svakako dobar razlog za odlazak u knjižnicu i posudbu ovog kriminalističkog klasika.

Wonder

Wonder

‘Wonder’ je roman o dječaku s deformiranim licem. Ova emotivna priča u kina donosi izvedbe Julije Roberts i Owena Wilsona koji na filmsko platno pretaču radnju romana autora R. J. Palacia iz 2012. godine. Priča donosi važnu pouku o prihvaćanju i trebaju ju pročitati i djeca i odrasli. A obiteljski kino izlazak na ovaj film planirajte od travnja 2017. kada film dolazi u kina.

Jennifer Lawrence gledat ćemo krajem 2017. godine u novom filmu, koji se snima prema prvoj knjizi trilogije ‘Red Sparrow’ gdje Jennifer Lawrence glumi Dominiku Egorovu, rusku špijunku, koja se zaljubljuje u američkog obavješalca Nathaniela Nasha. Uz Lawrence glume još i Jeremy Irons te baletan Sergei Polunin. Trilogiju je napisao Jason Matthew, bivši CIA-in operativac. Film dolazi u kina krajem 2017. godine, no to ne znači da knjigu ne možete već sada posuditi ili kupiti i započeti špijunsko putovanje ovom uzbudljivom trilogijom.

red-sparrow-book-cover

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori