Sutra počinje Fantastic Zagreb Film Festival: evo što ćemo gledati na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Sutra počinje Fantastic Zagreb Film Festival: evo što ćemo gledati na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Sutra počinje deseti Fantastic Zagreb Film Festival a mi smo napravili kratki vodič filmova koje ćemo gledati u idućih 11 dana.

Deseti Fantastic Zagreb Film Festival u hladu tuškanačke šume

Od 9. 7. do 19. 7. 2020. na Ljetnoj pozornici Tuškanac uživat ćemo u odličnim filmovima ovog žanra, a jubilarni deseti festival upravo pokazuje koliko je publika zainteresirana za ovakav kulturni sadržaj. Hitove i klasike iz ropotarnica povijesti ovog žanra gledat ćemo na velikom ekranu u hladu predivne tuškanačke šume. Pripremite se za hitove koji slave jubileje Sedam (Se7en), Totalni opoziv (Total Recall) s Arnoldom Schwarzeneggerom, Povratak u budućnost i 12 majmuna. Gledat ćemo i nezaboravni evergreen Vremeplov (The Time Machine) iz 1960. godine, vječni klasik njemačkog ekspresionizma. Na repertoaru je i jedan od temeljnih filmova žanrovske kinematografije Kabinet Dr. Caligarija koji slavi 100. godišnjicu te kultni film svih kultnih filmova The Rocky Horror Picture Show.

Svjetski hitovi u Zagrebu

U ostalim festivalskim programima 10. Fantastic Zagreb Film Festival prikazuje najnovije žanrovske svjetske hitove. Tako je na rasporedu još jedan fantastičan japanski anime Zemlja čudesa (The Wonderland). Atraktivan ruski odgovor na Aliena, SF horor Sputnik. Globalni žanrovski hit, mega napeti SF mystery Morska groznica (Sea Fever), hvaljeni australski horor samo za one s jakim živcima Relikt (Relic). Spektakularni SF triler Boja iz svemira (Color Out Of Space) s legendarnim Nicolasom Cageom i krvavo zabavna triler komedija Dođi k tatici (Come To Daddy) u kojem je briljantnu ulogu ostvario Elijah Wood.

La Planete Sauvage

U sklopu Fantastic Zagreb Film Festivala održat će se i projekcija animiranog filma Divlji planet (La Planete Sauvage / Fantastic Planet). Film je napravljen 1973. godine, redatelj je René Laloux, nastao iz pera Lalouxa i Rolanda Topora. Ovaj animirani filmski klasik koji stekao je kultni status. Fantastično je to nadrealno putovanje u svijet halucinacije i okrutnosti koji istovremeno obiluje maštovitom i toplom animacijom iznimne ljepote kroz prizmu snolikog hipnotičkog vizualnog spektakla. Projekcija filma predviđena je za 17. srpnja 2020. , a uoči projekcije održat će se promocija romana Stefana Wula «Fanatastični planet» po kojem je Laloux snimio film. Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti na Facebook stranici.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori