Napeta, mračna i urnebesna – podcijenjena serija o milenijalcima koja vam je prošla ispod radara

Napeta, mračna i urnebesna – podcijenjena serija o milenijalcima koja vam je prošla ispod radara

U novu 2022. tek smo zagazili, a iako nije ni polovica siječnja streaming platforme već su preplavljene sadržajem o kojem se na veliko piše i o kojem čitamo na svakom uglu interneta. Netflixova serija Stay Close trenutno broji stotine tisuće gledatelja, već je prvog dana ovog mjeseca izašao specijal o Harryju Potteru, a uskoro dolazi nova sezona hvaljenog Ozarka. U lavini noviteta vrlo se lako izgubiti, a još je lakše izgubiti pojam o tome što zaista vrijedi pogledati i oko čega se dignula nepotrebna prašina. Ponekad zato volimo zaviriti u one skrivene bisere televizijske produkcije koji ne moraju biti nužno svježeg datuma ili razvikani na sve strane. Upravo takve serije i filmovi izazovu najveće oduševljenje, kasnije ih rado preporučujemo i gledamo iznova.

U potrazi za binge materijalom, naišli smo na Search Party – seriju koja je baš takvo skriveno oduševljenje i po mnogim kritikama i publici koja ju je odgledala, jedna od najboljih serija unazad posljednjih nekoliko godina uopće.

Mračna millennial komedija s elementom napetosti

Onima koji su je pogledali, Search Party postala je jedna od omiljenih serija i često je opisuju kao jednu od najpodcjenjenijih serija svih vremena. Priča koja razbija žanrovske granice donosi impresivne glumačke izvedbe, urnebesnu dozu satire i neizvjesnosti zbog koje epizode u trajanju od tek dvadesetak minuta još brže prolaze. Glavne uloge igraju Alia Shawkat (glumica iz legendarnog sitcoma Arrested Development), Meredith Hagner, John Early i John Paul Reynolds, a u toj dinamičnoj ekipi jedan je bolji od drugog.

Serija Search Party u prvi plan stavlja Dory Sief (Shawkat), mladu ženu koja je zapela u svojoj monotonoj svakodnevici – ima posao u kojem ne vidi ni natruhe ambicije, ljubavna joj je veza postala neopisivo tupa i dani joj samo prolaze. Upravo se zato nelogično ‘prikači’ na pronalazak Chantal Witherbottom, nekadašnju poznanicu s fakulteta koja je nestala pod sumnjivim okolnostima. Iako ju je doslovce jedva poznavala, Dory je odlučna u tome da ona i njezina grupa jednako izgubljenih i urnebesnih prijatelja otkriju što se zapravo dogodilo. Pritom se, naravno, i sami upliću u niz neočekivanih, apsurdnih i kriminalnih radnji.

Svaka epizoda donosi svoj twist ili trag koji ovaj neobičan mozaik likova odvodi u novom smjeru. Serija Search Party savršen je spoj komedije, drame i trilera stoga u kratkim epizodama dobivamo i bogatu pozadinsku priču likova odnosno zadiremo u one univerzalne osjećaje i probleme koji prate generaciju milenijalaca. Sasvim različiti, svaki lik u ovoj hvaljenoj seriji jedan je od produkata današnjeg društva i načina na koji svijet funkcionira. No, iako kompleksna, satirična triler komedija prvenstveno je neodoljivo zabavna.

Ono najbolje: upravo je izašla peta sezona i tako je serija Search Party došla svom kraju što znači da materijala za bingeanje ne nedostaje!

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori