Sasvim drugačiji kraj: Razlike između druge sezone serije You i knjige po kojoj je snimana

Sasvim drugačiji kraj: Razlike između druge sezone serije You i knjige po kojoj je snimana

Ovih dana cijeli svijet luduje za novom sezonom serije You koja prati sociopata Joea Goldberga. Nakon što je serija idealna za bingeanje osvojila svijet i te vratila Penna Badgleyja pred kamere, stigla je druga sezona ponovno snimana po knjigama Caroline Kepnes.

Knjiga Hidden Bodies bila je predložak i inspiracija za sezonu u kojoj Joe kreće u još jednu psiholjubavnu zavrzlamu. Međutim, u scenariju su napravljene velike promjene pa tako dvije priče završavaju potpuno drugačije.

Izdvojili smo razlike između serije i knjige prema kojoj je napravljena. Oprez: tekst je prepun spoilera!

Candace ne postoji

U seriji Joeova bivša djevojka Candace igra ključnu ulogu i zbog nje zapravo i kreće cijela druga sezona. Joe se zbog Candaceinog pritiska seli u Los Angeles pokušavajući pobjeći od istine s kojom ga želi suočiti. Međutim, u drugoj knjizi Candace ni ne postoji. Joe ju je, naime, ubio još u prvoj. Seli se u L.A. jer želi pronaći Amy Adams, lik koji nema veze s Candace. Radi se o djevojci koji je imao između Beck i Love.

Will Bettelheim, Ellie i kavez ne postoje

Lik Willa Bettelheima, jedinog koji je uspio ‘pobjeći’ od Joea, ne postoji u knjizi baš kao ni kavez. Joe nije ni uzeo lažan identitet. Lik Ellie je također izmišljen kao i cijela priča koja okružuje ubojstvo komičara Hendersona. Joe ga je zaista ubio, ali ne kako bi zaštitio Ellie, već zbog skeča u kojem je govorio o Amy (djevojci koja ne postoji u seriji).

Love ne ubije Delilah

Neočekivani twist u seriji razlog je zašto Internet ne prestaje brujiti o završetku, a javile su se i razne teorije o ‘alternativnom’ kraju. Međutim, u knjizi je vrlo jasno da Love ne ubije Delilah – to učini Joe. Ubije ju u kadi kad shvati da je otkrila da je upravo on ubio Hendersona.

Forty ne organizira pisanje scenarija i ne drogira Joea

Štoviše, Joe napiše najveći dio scenarija u tajnosti, a postaje bijesan kad mu Forty ne daje zasluge. U knjizi ga zato odveze u Las Vegas kako bi ga ubio, ali plan mu ne uspije.

Joe ubije policajca Finchera – i to na neobičan način

Joe namami policajca Finchera u Mexico. Pretvara se da je Megan Fox, zatoči ga u glazbenom studiju i ubije ga jer misli da se Fincher previše približio otkrivanju istine o ubojstvu komičara Hendersona.

Milo i Love nemaju kratku vezu jer – Milo ne postoji

Najbolji prijatelj Loveina pokojnog supruga, Milo, ne postoji u knjizi. Postoji Milo koji je najbolji prijatelj Fortyja i Love iz djetinjstva i uvijek se nalazi u njihovoj blizini. S Love nema ljubavnu vezu, ali piše romantični film i želi da ona glumi glavni lik.

Joe je uhićen

Love sazna da Joeova djela i odluči ga prihvatiti kao hladnokrvnog ubojicu. Međutim, ovaj put mu bijeg od istine ne uspije. Dr. Nicky otkrije policiji podatak koji povezuje Joea s ubojstvom Beck, a na taj način policija utvrdi i druge detalje ubojstva koje Joe nije uspio sakriti. Knjiga završava tako da Joe biva uhićen, ali pun nade da će ga Loveina bogata obitelj osloboditi.

Najavljeno je da Kepnes piše treću i četvrtu knjigu pa je tako gotovo sigurno da stižu i treća i četvrta sezona serije.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori