Ovaj mjesec bingeamo: Nova sezona ‘The Handmaid’s Tale’ je iza ugla, a ove će Netflixove serije postati hit preko noći

Ovaj mjesec bingeamo: Nova sezona ‘The Handmaid’s Tale’ je iza ugla, a ove će Netflixove serije postati hit preko noći

Nakon kratkog streaming zatišja u ožujku tijekom kojeg nismo imali previše novih serija o kojima su svi šuškali (iznimka je najnovija španjolska uspješnica ‘Who Killed Sara’), travanj izgleda poprilično uzbudljivo. Vraća se hvaljena serija, jedna od najboljih posljednjih nekoliko godina, ‘The Handmaid’s Tail’, dok ovih dana planiramo u dahu pogledati BBC-jevu priču ‘The Serpent’, temeljenu na stvarnim događajima, koja je upravo stigla na Netflix.

Proljeće je punim mahom vratilo uzbudljivu produkciju, ali i jaka glumačka imena na streaming vrata i donijelo interesantan žanrovski miks – pa bingeanje može početi!

The Handmaid’s Tale

nove serije u travnju 2021.

Sad već gotovo kultna serija i jedna od najslavnijih priča HBO-a vraća se s novom sezonom. Četvrti nastavak ‘The Handmaid’s Tale’ premijerno stiže na streaming servis HBO GO 29. travnja. U novoj sezoni, June (Elizabeth Moss) uzvraća udarac Gileadu kao žestoka predvodnica pobunjenika, ali rizici koje preuzima donose neočekivane i opasne nove izazove. Njena potraga za pravdom i osvetom prijeti da će ju potpuno obuzeti i uništiti joj najdragocjenije odnose. Ako već niste, trailer za novu sezonu pogledajte ovdje.

The Serpent

Na Netflix je prije tri dana izašla serija ‘The Serpent’ koja nas posebno privlači što glumačkom postavom, što estetikom i radnjom. Temelji se na stvarnim događajima o zločinima Charlesa Sobhraja (Tahar Rahim) koji je ubijao mlade turiste i postao majstor prerušavanja i skrivanja zajedno s djevojkom Marie-Andree Leclerc (Jemma Coleman) koja je s njim bila u bijegu. Serija je smještena u 70-e godine prošloga stoljeća, a u pitanju je nova izvedba Tahara Rahima nakon što smo ga početkom godine gledali u odličnom filmu ‘The Mauritanian’ s Jodie Foster.

Mare of Easttown

Kate Winslet glumi uz Evana Petersa, Julianne Nicholson, Jean Smart i druge u novoj HBO seriji ‘Mare of Easttown’ koja dolazi 19. travnja. Winslet glumi Mare Sheehan, detektivku iz gradića u Pennsylvaniji koja istražuje lokalno ubojstvo, dok se život oko nje raspada. Serija istražuje mračnu stranu usko povezane zajednice i na koje sve načine obitelj i prošle tragedije mogu odrediti našu sadašnjost.

Shadow and Bone

Netflixovim uspješnicama, snimljenima prema bestsellerima, uskoro će se pridružiti još jedna. Naime 23. travnja na ovaj streaming servis dolazi fantasy serija ‘Shadow and Bone’, snimljena prema istoimenoj knjizi Leigh Bardugo. Radnja serije smještena je u kraljevinu Ravka koja je podijeljena velikim Rasjedom u kojem se nalaze Volkri – čudovišta s kojima su stanovnice kraljevine u dugogodišnjem ratu. Glavna junakinja s posebnim moćima, Alina, sasvim slučajno postaje članicom specijalne jedinice Griša, kojoj je cilj borba protiv zlih bića i spas kraljevstva. Knjiga je vrlo brzo postala omiljena u fantasy krugovima upravo zbog fantastičnih opisa mitskih bića, mistike, i dobro razrađenih likova. Više o seriji i zašto je toliko iščekuju obožavatelji fantasyja pronađite ovdje!

Friends

Kultne ‘Friends’ ne trebamo predstavljati i puno opisivati. Znamo da su omiljeni comfort-watch nakon dugog i stresnog dana, a odsad ćemo ih gledati na HBO GO-u. Phoebe, Joeyja, Chandlera, Rossa, Monicu i Rachel od 15. travnja gledamo na novom streaming servisu na koji stiže svih 10 sezona!

The Nevers

https://www.youtube.com/watch?v=CWdpBQFgdxQ

Laura Donelly, James Norton, Ann Skelly i drugi glume u novoj seriji koja na HBO GO stiže 12. travnja. Radnja je smještena u posljednje godine vladavine kraljice Viktorije u kojima London vrvi ‘odabranim’ ljudima – uglavnom ženama – koji iznenada manifestiraju abnormalne sposobnosti – neke šarmantne, neke vrlo uznemirujuće. Među njima su Amalia True (Laura Donnelly), tajanstvena udovica, i Penance Adair (Ann Skelly), briljantna mlada izumiteljica. Postaju zaštitnicama nove potklase i ujedinjuju ‘odabrane’ protiv raznih sila kako bi napravile mjesta za one kojima u povijesti kakvu poznajemo nema mjesta.

Them

Od 9. travnja gledamo i novu Amazonu antologijsku seriju ‘Them’ na Amazon Prime Video streaming servisu. Priča je to o afroameričkoj obitelji koja se 1950-ih godina iz Sjeverne Karoline seli u Los Angeles, međutim, okolina ih ne prihvaća olako. No, ne samo površinski, već se obitelj počinje osjećati životno ugroženo u ovoj horor drami.

Life In Color With David Attenborough

Sve što David Attenborough snimi, ostaje nam dugo u pamćenju. Zasigurno iznimka neće biti ni nova dokuserija koja izlazi 22. travnja. Svjetski utjecajan biolog ovog će nam puta približiti kako životinje vide i reagiraju na boje i na koji način im to pomaže da izbjegnu opasnosti i situacije u kojima se osjećaju najranjivijima. Ponovno će nam tako životinjski svijet približiti na novoj razini.

Foto: Profimedia.hr, IMDb, Netflix, HBO

Učitati još
Zatvori