Vodimo vas na predstavu ‘O miševima i ljudima’ na Ljetne noći Teatra EXIT!

Vodimo vas na predstavu ‘O miševima i ljudima’ na Ljetne noći Teatra EXIT!

Prvi vikend u srpnju obilježio je početak još jednih Ljetnih noći Teatra EXIT. Gotovo ćemo cijelo ljeto imati priliku gledati brojne genijalne predstave koje će igrati na nekoliko lokacija. Osim EXIT-ovih popularnih naslova kao što su ‘Kako misliš mene nema?’, ‘SHAKEspeare na EXIT’, ‘Njuške’ itd, na pozornicama nas očekuju i razna gostovanja. Posebno nas je zaintrigirao naslov ‘O miševima i ljudima’, predstava koja je na repertoaru ovaj vikend.

Klasik koji ostaje relevantan

I ove godine, već tradicionalno, svoja će umijeća predstaviti mlade glumačke snage s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, ovoga puta u ovoj ispitnoj predstavi nastaloj pod mentorstvom Krešimira Dolenčića. U dvorani u Frankopanskoj pratit ćemo predstavu postavljenu po istoimenom romanu nobelovca Johna Steinbecka iz 1937. godine koji se i danas može smatrati relevantnim. Problemi društvenih promjena, statusa, ali posebno osjećaj nemira, čine ovu priču univerzalnom i aktualnom.

Dinamika proizlazi iz neobičnog prijateljstva blago mentalno zasotalog Lennieja Smalla (Josip Ledin) i razumnog Georga Miltona (Tin Rožman) koji su povezani zajedničkom željom i žudnjom za slobodom i sigurnošću. U tom zajedničkom vapaju odlučuju kupiti imanje na kojem će zajedno živjeti od svog rada – ali nailaze na mali milijun izazova u okolini.

Sretnik ili sretnica mogu osvojiti po dvije ulaznice za predstavu O miševima i ljudima 11. srpnja! Sve što trebate je poslati svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila ‘O MIŠEVIMA I LJUDIMA’, do petka, 10. srpnja u podne. Dobitnika ćemo objaviti tijekom dana i kontaktirati ga e-mailom. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Sretna dobitnica je Kristina Vuković. Čestitamo!

Foto: Teatar EXIT

Učitati još
Zatvori