Na Netflix ovih dana stiže red napetih trilera, a onda prava poslastica – prvi božićni filmovi

Na Netflix ovih dana stiže red napetih trilera, a onda prava poslastica – prvi božićni filmovi

The Princess Switch

Dolaskom studenog zaista smo potpuno zakoračili u hladnije razdoblje koje sa sobom nosi mnoštvo uzbudljivosti. Već početkom mjeseca polako počinje tinjati božićno uzbuđenje, a mijenjaju se i naši go-to planovi za slobodne vikende i opuštajuće večeri. Sve više vremena provodimo u kinu, budući da posljednjih tjedana pristižu redom dugoiščekivani filmski naslovi kao što su Dune i The Last Duel, ali kad padnu temperature posebno nam godi kod kuće upaliti Netflix i streamati novitete kojih ima pregršt na mjesečnoj razini.

Studeni je svakako u znaku bogatog repertoara u pop kulturi – izlaze nove serije, nastavljaju se uzbudljive kino premijere, a izvrsno zvuče i svi novi filmovi koje uskoro gledamo na najvećoj streaming platformi. Uz akcijske trilere i drame, vjerujemo da će mnoge posebno razveseliti sve bolja ponuda božićnih filmova jer njih čak 11 izlazi ovih dana!

Army of Thieves

Izašao je samim koncem listopada, ali čini se da će se o njemu pisati i tijekom cijelog mjeseca. U pitanju je Netflixova produkcija koja je skinula s trona planetarno popularnu seriju Squid Game. U pitanju je akcijska komedija koja se nastavlja na prvi film, Army of the Dead, a temelji se na priči Zacka Snydera i Shay Hatten. Film funkcionira kao prequel i Dietera, jednostavnog čovjeka iz malog grada koji kreće na avanturu života kad mu priđe misteriozna žena i regrutira ga u Interpolov tim za hvatanje najpoželjnije grupe kriminalaca pljačkaša.

Red Notice

film Red Notice cover

Kad su glavna lica filma Gal Gadot, Ryan Reynolds i Dwayne The Rock Johnson, u pitanju je automatski jedan od najiščekivanijih filmova godine. Posebice kad u to dodate činjenicu da je ovo jedan od najskupljih filmova ikad na Netflixu. The Rock glumi Johna Hartley, top agenta FBI-ja koji već godinama svim sredstvima pokušava uhvatiti osobu pod aliasom The Bishop (Gadot), pljačkašicu umjetnina. Iako mu uspijeva već godinama bježati, planovi joj se kompliciraju. Interpol je izdao ‘red notice’ odnosno crveno upozorenje što znači da je jedna od najpoželjnijih kriminalki u svijetu. S istim se scenarijem bori i Nolan Booth (Reynolds), također prevarant i kradljivac umjetnina. Međutim, igrom slučaja, FBI agent morat će surađivati s Boothom, a rezultat je komičan i prepun akcije – barem ako je suditi po novom traileru. Film napokon izlazi 12. studenog.

Tick, Tick…Boom!

Lin-Manuel Miranda ljetos je izazvao bujicu reakcija filmom In the Heights, a upravo na Netflix stiže njegov redateljski prvijenac. U pitanju je glazbena drama u kojoj glavnu ulogu igra Andrew Garfield što nas izuzetno veseli jer već neko vrijeme nismo ovog glumca vidjeli u uzbudljivom filmu. Priča se temelji na istoimenom autobiografskom mjuziklu Jonathana Larsona, skladatelja i autora poznatog po britkom osvrtu na društvene probleme u svojim djelima. Radnja se vrti oko mladog skladatelja koji, kako se bliži tridesetoj godini, doživljava krizu i osjeća se nikad udaljenije od svog sna. U filmu uz Garfielda glumi i Alexandra Shipp, Vanessa Hudgens, Joshua Henrey, Robin de Jesus i drugi. Na Netflix stiže 19. studenog.

Bruised

Halle Berry jedna je od najslavnijih hollywoodskih glumica koja je u svom repertoaru dosad imala zaista svakojakih filmova. Prvi put ikad krenula je u redateljsku karijeru u prvijencu Bruised koji na Netflix izlazi 24. studenog. U njemu igra i glavnu ulogu kao Jackie Justice, MMA borkinja. Godinama nakon što je morala odustati od svoje karijere, Jackie prihvaća borbu protiv trenutno najjače ženske MMA borkinje. Istovremeno se mora suočiti povratkom svog šestogodišnjeg sina koje je kao novorođenče dala na posvajanje.

The Harder They Fall

Na streaming servisu odsad je dostupan i film s Idrisom Elbom, Reginom King, Jonathanom Majorsom, Zazie Beetz, Delroyem Lindom, Lakeithom Stanfieldom i drugim genijalnim glumcima. Specifičan američki western imao je premijeru u listopadu ove godine u Londonu, a njegovi su elemente i likovi u suštini temeljeni na stvarnim kaubojima i drugim ličnostima. Radnja se vrti oko Nata Lovea, prognanika koji otkriva da je njegov dugogodišnji neprijatelj Rufus Buck pušten iz zatvora zbog čega ga odluči pronaći i osvetiti mu se. U njegovoj su družini intrigantne ličnosti spremne na borbu, ali Rufus Buck ima vlastitu ekipu odmetnika i kauboja koji se ne boje baš nikog.

Passing

Crno-bijela drama Passing dugometražni je režiserski prvijenac glumice Rebecce Hall. Temelji se na romanu Nelle Larsen iz 1929. godine, a u glavnim su se ulogama našle Tessa Thompson i Ruth Negga, dok uz njih gledamo i Alexandera Skarsgarda, Andreea Hollanda i druge. Radnja prati prijateljice iz djetinjstva, Reenie i Clare. Obje su djeca roditelja različitih rasa, a nakon nekoliko godina životi im se ponovno spajaju uz neočekivan rasplet događaja. Reenie se identificira kao Afroamerikanka i oženjena je za liječnika crne boje kože, dok Clare ‘prolazi’ (zbog na što se i referira naslov filma) kao bjelkinja i oženjena je za bijelog i moćnog muškarca.

Čak 11 božićnih filmova stiže u studenom

Najuzbudljiviji dio studenog upravo je onaj koji nas na veliko zagrijava za božićni prosinac. Ovogodišnji božićni lineup filmova na Netflixu zaista donosi brojne filmske naslove, a njih čak 11 izlazi upravo ovog mjeseca. Očekuju nas šarmantne i simpatične ljubavne priče, tople obiteljske avanture i uvijek pozitivan i sretan kaj za naše protagoniste. Među najiščekivanijim filmovima us svakako Love Hard koji nam nakon dugo vremena donosi Ninu Dobrev na male ekrane. Film izlazi već sutra, 5. studenog, a vrti se oko netipične ljubavne priče koja će, naravno, veselo završiti. Tu je i The Princess Switch 3, nastavak popularne božićne franšize, u kojem Vanessa Hudgens glumi čak tri uloge. Film izlazi 18. studenog, a već nekoliko dana kasnije, 24. studenog, gledamo Brooke Shields u božićnoj komediji A Castle for Christmas. Glumi proslavljenu autorice koja putuje u Škotsku sa željom da kupi pravi omanji dvorac. Međutim, izbirljiv vlasnik, ujedno i vojvoda, Myles, stvara joj probleme.

Najbolje božićne filmove koji stižu na Netflix pogledajte ovdje!

Učitati još
Zatvori