Je li ‘The Innocent’ najnapetija serija ove godine na Netflixu?

Je li ‘The Innocent’ najnapetija
serija ove godine na Netflixu?

Od samog početka godine Netflix ne prestaje izbacivati uzbudljive serije, a ove godine posebno vodi igru kad govorimo napetim TV trilerima, true-crime serijama i krimićima. Početkom godine oduševio nas je Lupin, posljednjih se tjedana puno pričalo o seriji The Serpent, a sad ne prestaju pristizati pozitivne recenzije za The Innocent. Dok čekamo novu sezonu serije Money Heist, španjolska produkcija reda uspjehe na streaming servisu, a The Innocent je još jedan dokaz tome.

Serija koja je iznenadila kritiku i publiku

Netflix posljednjih godina voli izbacivati ponešto šunda, serije i filmove koji možda nisu vrhunac produkcije, ali su upečatljive, lako ih je pogledati u dahu i uz njih se opustiti na kraju dana. Serija The Innocent uspjela je opstati na granici između pohvala kritičara i obožavanja publike: dovoljno je brza i napeta da puštamo streaming servis da epizode vrti automatski jednu za drugom, a istovremeno, kako tvrdi kritika, donosi odlične glumačke izvedbe i inteligentno razrađenu radnju.

Kako je magazin NME iskomentirao, serija The Innocent snimljena je za attention span modernog gledatelja, “nema polakog izgaranja, nema inercije.” Obrati u radnji odvijaju se sad i odmah, nekoliko puta tijekom jedne epizode. Španjolska serija zapravo je ekranizacija svjetski poznatog američkog autora Harlana Cobena koji bi na Netflixu trebao dobiti ukupno 14 adaptacija svojih djela. Coben je kralj mlađe generacije autora krimića i na streaming servis već jesu ili stižu serije The Stranger, Safe, The Woods i The Five.

Glavne uloge u seriji igraju Mario Casas i Aura Garrido. Poprilično zvučna imena u svojoj zemlji, a Casas je poznat i internacionalnoj publici zahvaljujući filmovima Three Steps Above Heaven (Tres metros sobre el cielo) i I Want You (Tengo ganas de ti).

Upravo Casas glumi Matea, mladića koji je kao student u neočekivanoj uličnoj svađi nehotice ubio čovjeka i zbog toga završio u zatvoru. Iza rešetaka se transformirao, ali i upleo u brojne skrivene drame o kojima saznajemo kroz flashbackove. Tijekom jednog kraćeg puštanja iz zatvora upoznaje Oliviju s kojom stvara prisan odnos. Vrijeme ponovno skače i Mateo je sad slobodan čovjek koji radi u obiteljskoj odvjetničkoj firmu, ali uskoro cijela njegova obitelj tragično stradava, on ostaje sam s Olivijom s kojom mora obnoviti vezu. Međutim, dok je ona na poslovnom putovanju, Mateo počinje primati zastrašujuće pozive i poruke s njezinog mobitela, a ako vam otkrijemo koji detalj više, spoilat ćemo vam nevjerojatno napetu radnju.

Iako je španjolska uspješnica vrlo lako mogla nalikovati još jednom sapunica sadržaju Netflixa, strani mediji hvale glumačke izvedbe, posebice onu Aure Garrido koja glumi Oliviju. Uz takve recenzije i činjenicu da je već neko vrijeme visoko na ljestvici najgledanijih novih stvari na streaming divu, sigurni smo da će serija The Innocent biti dobra ideja za TV maraton ovog vikenda.

Foto: Netflix screenshot, IMDb

Učitati još
Zatvori