Biste li pogodili da su ove serije i filmovi najgledaniji na Netflixu u Hrvatskoj?

Biste li pogodili da su ove serije i filmovi najgledaniji na Netflixu u Hrvatskoj?

Godina na izmaku po mnogočemu je ostavila trag na sve aspekte života te je bila puna snažnih emocija. Zahvaljujući bogatom izboru zabavnog sadržaja poput dokumentarnih filmova, reality TV-a, romantike, SF-a i komedije, smijali smo se i plakali, bili prestrašeni, otkrivali nove svjetove te imali priliku učiti kao i putovati.

Slijedi pregled trendova što se gledalo na Netflixu u Hrvatskoj u 2020. godini – neki razumljivi, a neki sasvim neočekivani izbori.

Broj sati gledanja se udvostručio

Broj sati gledanja omiljenih svjetskih filmova i serija, uključujući hvaljeni originalni Netflix sadržaj u Hrvatskoj udvostručio se u 2020. u usporedbi s prošlom godinom.  Tijekom 2020. godine na listi najpopularnijih žanrova izmjenjivali su se drama i komedija, dok se na treće mjesto smjestila nezaobilazna akcija. Žanrovi s ovogodišnjim najvećim povećanjem gledanosti u odnosu na prošlu godinu bili su: fantasy, romantika te animirani filmovi i serije.

Netflix u Hrvatskoj – najgledaniji naslovi

Maštali smo fantastične nove svjetove i tražili smo drugačiju stvarnost, čime je gledanost žanra fantasy povećana za više od četiri puta u 2020. u odnosu na prošlu godinu, zahvaljujući serijama kao što su ‘Ukleta’, ‘Locke & Key’ i ‘The Letter for the King’ te serijalu ‘Čudesne zvijeri.’

Uživali smo u sadržaju iz svih krajeva svijeta, a ne samo u sadržaju na engleskom. Gledatelji u Hrvatskoj imali su prilike pogledati najgledanije naslove ne-engleskog govornog područja kao što su: španjolska kriminalistička serija ‘Kuća od papira’ koja je ušla na dnevnu Top 10 listu u čak 92 zemlje, uključujući i Hrvatsku, njemačka povijesna ratna serija ‘Barbari’ koja se na istoj listi našla u 91 zemlji te južnokorejski film o zombijima ‘#Živ’ koji je ušao na dnevnu Top 10 listu u 90 zemalja.

Smijali smo se uz komedije. Neki od najpopularnijih naslova u Hrvatskoj koji su nas nasmijali do suza su filmovi ‘Blagdanski par’, ‘Hubbie spašava Noć vještica’ i ‘Što muškarci vole’ te serije ‘Emily u Parizu’, ‘Svemirske snage’ i ‘Spolni odgoj.’

Voljeli smo romantične filmove kao što su ‘Poljubi me ponovno’, ‘P. S. Još uvijek te volim’, ‘Misija: Djed Božićnjak’, ‘Princezina zamjena 2’, ‘Zajamčena ljubav,’ ali i serije poput ‘DASH & LILY’ koji su dobili ljubav i pažnju korisnika, čime se gledanost ovoga žanra povećala za skoro dva i pol puta u 2020. u usporedbi s godinom ranije.

Animirani filmovi i serije nisu samo za djecu, osim što obogaćuju svijet drugačijim pogledom na život, omogućuju odraslim osobama povezivanje sa svojim unutarnjim klincem. Stoga niti ne čudi što se zahvaljujući serijama ‘Zeusova krv’, ‘Castlevania”, Digitalni ugljik: U novom tijelu’ te ‘Sedam smrtnih grijeha: Znakovi svetog rata’ i filmovima ‘Pokémon: Mewtwo uzvraća udarac – Evolucija’ i ‘Spirited Away’, gledanost ovoga žanra povećala za više od dva puta u ovoj u odnosu na prošlu godinu.

Ove godine nismo se uspjeli puno vremena baviti sportskim aktivnostima na otvorenom. Zato smo sportske filmove i serije gledali na malim ekranima: Posljednji ples o košarkaškoj legendi Airu Jordanu u kojem se pojavljuje i Toni Kukoč poznat po nadimku “Konobar”. Jedan od najupečatljivijih projekata Netflixa povezanih sa sportom je ‘Damin gambit’ nakon čijeg prikazivanja se naglo povećao interes i želja za šahom uopće.

Trendovi u Hrvatskoj većinom prate i najpopularnije serije općenito o kojima je cijeli internet brujao, a koje smo vam otkrili ovdje.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori