Najdraži ljubavni filmovi koji nemaju sretan kraj

Najdraži ljubavni filmovi koji
nemaju sretan kraj

Atonement cover

Atonement

Svi volimo dobre romantične komedije, romanse i fatalne ljubavne priče, no postoje oni filmovi gdje par ne završi zajedno na kraju i bez obzira na to njihova ljubavna priča nije nimalo manje ili slabija. Donosimo sedam prilično različitih filmova, no s pričama koje nemaju sretan kraj – a vi ćete ih iznova i iznova gledati.

Atonement

Keira Knightley i James McAvoy zvijezde su ovog nevjerojatnog uratka redatelja filma Ponos i Predrasude. Nizom katastrofalnih nesporazuma, Robbie Turner (James McAvoy) biva optužen za zločin koji nije počinio. Ta optužba uništava Robbievu i Cecilijinu (Keira Knightley) ljubav i dramatično promijeni tijek njihovih života. Okajanje je adaptacija istoimenog romana nagrađivanog britanskog pisca Iana McEwana, a scenarističke se obrade prihvatio Christopher Hampton, Oscarom nagrađeni scenarist Opasnih veza. Film je zaradio sedam nominacija za Oskare, te osvojio jednu nagradu – Dario Marianelli za originalnu glazbu.

Victoria

Victoria, mlada Španjolka, bezbrižno pleše noću po berlinskim klubovima. Ispred jednog kluba upoznaje četvoricu mladića. Nakon kratkog razgovora s njima postane očito da se Victorija i jedan od mladića Sonne sviđaju jedno drugom. Oni se nastoje osamiti i pobjeći od grupe. No ono što počinje kao igra postat će smrtno ozbiljno.

Never Let Me Go

Kathy, Tommy i Ruth žive u vremenu i društvu sličnom našem, ali u ipak sasvim drugačijem svijetu. Djetinjstvo provode u Hailshamu, naizgled idiličnom engleskom internatu. Nakon završetka školovanja željni su istražiti svijet. Ali njihovi snovi o slobodi ubrzo nestanu kada se suoče s činjenicom da su tek obični klonovi uzgojeni u svrhu doniranja organa. Suočeni s bliskom smrću, njih troje u kratkom vremenu proživljavaju snažne emocije spoznajući da će im želje ostati neispunjene zbog stvarne svrhe njihova postojanja.

kišni vikend

Chloe

Catherine i David, liječnica i profesor, na prvi pogleda izgledaju kao savršeni par. U sretnom su braku, imaju talentiranog sina tinejdžera i čini se kao da vode idilični život. No kada David propusti let i samim time svoju rođendansku zabavu Catherinene sumnje isplivaju na površinu. Sumnjajući u njegovu vjernost odlučuje unajmiti eskort djevojku da zavede njezinog muža i stavi njegovu odanost na kušnju. Catherine počne upravljati njihovim sastancima preko Chloe, a Chloe joj mora donijeti izvještaj. No njena prepričavanja dobiju više opisa kada njihovi sastanci postanu učestali.

Chloe Movie

Chloe

The Reader

U Berlinu, netom nakon kraja Drugog svjetskog rata, petnaestogodišnji Michael (R. Fiennes) slučajno upozna tajanstvenu osamljenu ženu Hannu (K. Winslet) s kojom se upušta u strastvenu vezu. Iako ona potraje jedno ljeto, i njega i nju ona jako dojmi i ispuni, pogotovo zbog toga što joj on, da popuni emocionalnu prazninu u životu i zabavi je, počne čitati zanimljive knjige. Osam godina kasnije, a nakon što je Hanna iznenada nestala, Michael, kao student prava, prisustvuje njemačkom suđenju za ratne zločine. Radi se o šest žena koje su osumnjičene da su skrivile smrt nekoliko stotina Židova. Jedna od osumnjičenih je Hanna…

The Reader poznatoga britanskoga redatelja Stephena Daldryja (Billy Elliot, Sati) potresan je film, adaptacija istoimenoga romana Bernarda Schlinka. Ovu čestu filmsku temu i pisac i redatelj na originalan su način prikazali, a čemu su, u filmskom mediju, pridonijeli vrhunski glumci, K. Winslet, R. Fiennes, D. Kross i drugi, ne manje vrsni glumci. Uz brojne nagrade i priznanja The Reader je osvojio Oscara za glavnu žensku ulogu (Kate Winslet).

The Reader 2

The Reader

The Reader 1

The Reader

Blue Jay

Prekrasan film koji donosi priču o nekad ljubavnom paru koji po povratku u svoj rodni grad u Californiji prožive divne trenutke pričajući i refleksirajući o prošlosti i sadašnjosti sve do ranih jutarnjih sati. U filmu glume Mark Duplass i Sarah Paulson koji donose odličnu kemiju na, sada, male ekrane.

Heathers

Film Heathers na Sundance festivalu 1989. nominiran je za Veliku nagradu žirija, te ovjenčan nagradom Edgar Allan Poe za scenarij, zabavna je, bizarna, pomaknuta, satirična crnohumorna krimi drama, jedan od kultnih tinejdžerskih naslova osamdesetih. U vrijeme svog nastanka smatran je gotovo revolucionarnim, ponajprije zbog visoke razine apsurda, crnog humora, nasilja i okrutnosti. Na premijeri je proglašen protutežom eskapističkim tinejdžerskim filmovima.

Učitati još
Zatvori