Sve što vam treba ove nedjelje je savršeni ljubić koji još niste gledali

Sve što vam treba ove nedjelje je savršeni
ljubić koji još niste gledali

What If

Subotu navečer proveli smo u kinu jer su nakon dugo vremena stigle zaista uzbudljive filmske premijere. Od najiščekivanijeg Dunea do srpskog filma Toma, ovdje smo vam pisali o tome što pogledati trenutno u kinu. Danas smo, ipak, raspoloženi za nešto drugačije – opuštajuće i neodoljive ljubavne filmove. I dok smo većinu romantičnih filmova i komedija iz devedesetih pogledali i nekoliko puta, postoje ljubići snimljeni proteklih desetak godina koji nikad nisu dobili popularnost kakvu zaslužuju. Šarmantne ljubavne priče u sasvim dobrim glumačkim izvedbama, često uz odličan soundtrack ili dozu humora, oduševit će vas ove nedjelje!

Paper Heart

U američkoj romantičnoj komediji glume Charlyne Yi i Michael Cera kao fiktivne verzije samih sebe.

Film datira iz 2009. godine, a prati Charlyne koja kreće na putovanje SAD-om kako bi snimila dokumentarac o ljubavi. Na tom joj se pothvatu pridružuje prijatelj Nick (Jake Johnson), dok zajedno razgovaraju o ljubavi s nepoznatim osobama, znanstvenicima, spisateljima, djecom i drugima. Međutim, vrlo brzo Charlyne upoznaje Michaela zbog kojeg bi ubrzo mogla i sama spoznati vlastitu definiciju ljubavi.

Portrait of a Lady on Fire

Za razliku od ostalih filmova s popisa, u pitanju nije romantična komedija, već ljubavna drama.

Francuski film režirala je Celine Sciamma, a dobila je nagradu Queer Palm u Cannesu. Tako je Portrait of a Lady on Fire postao prvi film koji je režirala žena da je dobio prestižnu nagradu. Fantastična ljubavna drama bila je nominirana i za Zlatni globus, a po mišljenju brojnim filmskih kritičara bila je najbolja drama na stranom jeziku 2019. godine. Pratimo francusku slikaricu Marianne 1770. godine koja mora naslikati vjenčani portret buntovne Heloise, buduće mladenke, koja je tek izašla iz samostana. Danom je promatra i u tajnosti slika, ali uskoro njih dvije razvijaju vrlo intenzivan odnos.

What If

U režiji Michaela Dowsea nastala je romantična komedija What If ili The F Word koja je oduševila brojne gledatelje i osvojila nagradu za najbolji prilagođeni scenarij na festivalu u Kanadi.

Film je iz 2013. godine, a u njemu glume Daniel Radcliffe, Zoe Kazan, Adam Driver, Megan Park i drugi. Iako premisa zvuči poznato, romantična komedija svejedno je idealno opuštajući odabir za nedjeljno poslijepodne. Propali student medicine (Radcliffe) napravio je brojne spektakularne greške u ljubavi. Upravo kad odustane od traženja ljubavi, upoznaje animatoricu Chantry (Kazan) za koju napokon misli da je ona prava. Međutim, ona već ima dečka, a oni su već razvili i pravo, duboko prijateljstvo – može li se to promijeniti?

The Big Sick

Temeljen na ljubavnoj priči iz stvarnog života izvrsnog Kumaila Nanjianija i Emily V. Gordon, The Big Sick govori o komičaru pakistanskog podrijetla Kumailu koji se upoznaje sa studenticom Emily.

Iako su mislili da će njihov odnos ostati na seksu za jednu noć, sve se razvija u pravu ljubav, što komplicira Kumailov život jer njegovi roditelji, tradicionalni muslimani, očekuju nešto sasvim drugo. Kada se Emily razboli od misteriozne bolesti, Kumail će prolaziti kroz medicinsku krizu s njezinim roditeljima koje nikada nije upoznao, a prisiljen je nositi se i s emotivnim sukobom u kojem mora birati između svojih roditelja i svoga srca.

Plus One

Proteklih smo se godina nagledali puno filmova u kojima naši protagonisti postaju jedan drugom ‘namještena’ pratnja na vjenčanju ili drugim velikim događanjima.

Međutim, nema mnogo filmova u kojima su glavni likovi simpatični, iskreni i duhoviti kao što su Maya Erskine i Jack Quaid u svojim ulogama. Igraju Alice i Bena, dugogodišnje prijatelje u svojim kasnim dvadesetima koji su pozvani na brojna vjenčanja u narednih nekoliko mjeseci. Budući da su oboje slobodni, odlučuju biti jedan drugom ‘plus one’ i olakšati si neugodne razgovore i odlaske na vjenčanja. Međutim, ne računaju na to da će u cijeloj priči i sami razviti ljubavnu priču – ispunjenu urnebesnim zgodama.

Enough Said

Romantična ljubavna dramedija dobila je brojne pohvale kritike za glumačke izvedbe Julije Lous-Dreyfus i pokojnog Jamesa Gandolfinija.

U filmu glume još i Toni Collette, Catherine Keener, Ben Falcone i drugi, a naslov je režirala Nicole Holofcener koja je dobila pozitivne reakcije za scenarij filma. Lous-Dreyfus bila je nominirana za Zlatni globus za ulogu Eve, rastavljene maserke koja započinje vezu s Albertom (Gandolfini) i tek naknadno saznaje da je u pitanju bivši suprug njezine klijentice i sve bolje prijateljice Marianne (Keener).

Naša rubrika Lazy Sunday svake vam nedjelje donosi razne filmske preporuke kad nemate ideja što pogledati: od najboljih komedija ikad do divnih ljubića za večernje opuštanje!

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori