Jeste li među 111 sretnika kojima su ovog vikenda ružu ili ulaznicu za predstavu uručili poznati glumci?

Jeste li među 111 sretnika kojima su ovog vikenda ružu ili ulaznicu za predstavu uručili poznati glumci?

Ove je subote zagrebačka špica postala mjesto na kojem je zavladala simbolika broja 11. Naime, u jedanaest sati i jedanaest minuta, hrvatske glumice i jedan glumac, prošetali su Zagrebom te podijelili čak 111 ruža i 111 ulaznica za proslavljene kazališne komade sada već kultnog kazališta Moruzgva i time utjelovili izreku poznatog filozofa Ralpha W. Emersona – „Odlika velikih ljudi je da su spremni biti maleni“. Iza simbolike broja 11 se krije broj godina kazališta Moruzgva i njegovog djelovanja na hrvatskoj javnoj sceni.

Ova gesta bila je ponukana željom da svojoj vjernoj publici, koja im se kroz više od desetljeća djelovanja opetovano vraća, uzvrate za sve godine odanosti i podrške. Poznati i priznati glumci, osobno su podijelili čak 111 ulaznica za hvaljene predstave ansambla u kojima i sami igraju, a situacija je to koja se zaista ne viđa često. Također, mjesec ožujak slavi nježniji spol, a mirisna ruža najljepši je dar koji žena može primiti. Zato su ove poznate žene, dive i glumice poput Ecije Ojdanić, Mile Elegović, Ane Begić Tahiri, Darie Lorenzi, Ane Maras Harmander, Ksenije Marinković, Barbare Nole, Petre Dugandžić, Linde Begonje, Sanje Milardović, Erne Rudnički, Lade Bonacci i Nataše Kopec odlučile prošetati centrom Zagreba i podijeliti ulaznice za kultne predstave kazališta Moruzgva.

Među njima se našao i jedan miljenik brojnih ženskih obožavateljica, glumac Slavko Sobin, a uz ulaznice podijelili su i jednako toliko simboličan broj ruža – njih čak 111. Sve ovo primarno je potaknuto i time što je ožujak ujedno i mjesec kada su se prije jedanaest godina otvorila vrata teatra, koji je zauvijek promijenio kulturnu scenu Zagreba.

Podijeljene ulaznice za proslavljene komade netom su predstave koje su priznate kako od strane publike, tako i okrunjene mnogim nagradama. Sretni dobitnici imat će priliku pogledati predivne komade u slavljeničkoj atmosferi tijekom cijelog ožujka, a s obzirom kako zaista inače ne igraju često te da su karte gotovo svaki put rasprodane danima unaprijed, ova ponuda bila je zaista „dar s neba“ za sve ljubitelje kazališta. Tako duhovitu melodramu „Gola u kavezu“ redatelja Ivana Lea Leme sretni dobitnici, ali i svi ostali, mogu pogledati 05. ožujka 2020., zatim predstavu „Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza“, dva tjedna kasnije, 18. ožujka, a megauspješnicu „Brodolomke“ dva dana kasnije – 20. ožujka te konačno  „Otpisane“ 24. ožujka ove godine.

Umjetnička vrijednost svih ovih predstava prepoznata je u javnosti, ali i od strane kritike, s obzirom da su u postavi svih njih dobitnici više nagrada za najbolja glumačka ostvarenja, među kojima su najvažnije i najrecentnije one s Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci 2015. godine te s Međunarodnog festivala monodrame u Bitoli 2014. godine. Daria Lorenci Flatz nagrađena je za najbolju žensku ulogu u predstavi „Brodolomke“ na Bobijevim danima smijeha 2018. Ecija Ojdanić primila je nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi OtpisaNE na “Glumištu pod Murvom 2019.”, kao i nagradu Zoranov brk za ulogu Dinke na “Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru 2019.

Ova umjetnička organizacija započela je s radom 2007. godine s jednom misijom; okupiti sve one koji u umjetnosti vide mogućnost poboljšanja svijeta koji nas okružuje te javnim djelovanjem mijenjati sliku društva nabolje. To im je i uspjelo, budući da su višegodišnji uporan rad, kreativnost i inovativnost rezultirali uspješnim pozicioniranjem Kazališta Moruzgva kao važnog čimbenika na nezavisnoj kulturnoj sceni u Zagrebu, ali i šire. Činjenica da im predstave gostuju u više od 50 gradova diljem Hrvatske, govori o njihovoj popularnosti i priznatosti.

Upravo društveno relevantne teme, obrađene sa savršeno proporcionalnim dozama humora i sarkazma, izvrsna glumačka postava i tim iza kulise koji obavlja svoj posao pedantno poput švicarske ure, značajke su koje su popularno zagrebačko kazalište Moruzgva u svojih jedanaest godina djelovanja izdigle u jedno od najpriznatijih privatnih kazališta u regiji. Također, još jedna zajednička značajka te ono u čemu nikada nisu podbacile jest suvremenost, što je u principu i možda najvažnija stavka dobrog komada. Zato, požurite po svoju ulaznicu i pridonesite zaraznoj atmosferi. Ulaznice za sve ove predstave koje su obilježile 11 godina kazališta Moruzgva možete kupiti online ovdje.

Foto: Bojan Zibar

Učitati još
Zatvori