Filmski maraton: Margot Robbie
Filmski maraton: Margot Robbie

Filmski maraton: Margot Robbie

Do prije nekoliko godina nismo znali tko je, ali Margot Robbie neviđenom se brzinom infiltrirala na popise najvažnijih hollywoodskih glumica. Rođena je 1990. godine, a već su joj do sada za dlaku izbjegla čak dva zlatna kipića Oscara. Karijeru je započela ulogom u australskoj TV sapunici Neighbours, a sada nakon što je izašao Barbie zacementirala se kao jedna od najboljih glumica današnjice.

Ono što volimo kod Robbie je njezina sposobnost da se kamuflira u široku lepezu likova; od femme fatale preko otkačene superjunakinje do najpoznatije lutke na svijetu. U svakoj od tih uloga briljira i nerijetko se događa da zasjeni glavne zvijezde filmova. U nastavku smo izdvojili najbolje filmove izvrsne Margot Robbie koju ćemo, vjerujemo, još dugo gledati na platnu.

Margot Robbie

The Wolf of Wall Street

Mnogi su se nadali da će Leonardo DiCaprio 2013. godine dobiti Oscara za izvrsnu dramu o Jordanu Belfortu i njegovom carstvu. Ipak, to smo dočekali tek godinu kasnije s filmom The Revenant. Jedan od najvećih uspjeha ove drame tako je lansiranje karijere Margot Robbie. Ulogom DiCaprijeve ljubavnice pa i žene Naomi, Robbie je ušla u sami vrh hollywoodske kinematografije. Odgovorna je za neke od upečatljivijih scena iz filma o Jordanu Belfortu, malom čovjeku koji je ušao u biznis na opakom Wall Streetu i o raskalašenom životu kojem se prepustio. Wolf of Wall Street svakako je prvi film koji morate pogledati ako ste zainteresirani za najslavnije uloge Margot Robbie.

 

Margot Robbie
Margot Robbie

Suit Francais

Dvije godine nakon uloge koja ju je proslavila Robbie se pojavila u romantičnoj drami o Drugom svjetskom ratu. Film se temelji na istoimenom romanu Irene Nemirovsky iz 2004. godine, a uz Robbie glume i redom izvrsni Michelle Williams, Kristin Scott Thomas, Sam Riley, Mathias Schoenaerts, Ruth Wilson i Lambert Wilson. Fokus je radnje na odnosu njemačkog vojnika i djevojke iz francuskog sela. Iako Robbie nije bila u glavnoj ulozi, svejedno smo uživali gledati je u ulozi neobične Celine.

Margot Robbie

Focus

Okušala se i u žanru krimi-trilera rame uz rame s Willom Smithom. Margot uz Willa interpretira glavnu ulogu kao Jess Barret koja zavodi iskusnog prevaranta (Smith) s tajnim ciljem. Ipak, stvari među njima postaju osobnije nego što su oboje očekivali. Film nije naišao na hvale kritičara, ali ostvario je vrtoglavi uspjeh i u kinima zaradio više od 160 milijuna dolara. Potpisuju ga redatelji zaslužni za jednu od naših najdražih ljubavnih komedija Crazy Stupid Love. Robbie se u filmu Focus vratila ulozi femme fatale koja joj odlično leži, a brzi obrati u radnji dovoljno su zabavni da vas drže prikovanima za ekran.

Margot Robbie

I, Tonya

Uloga u filmu I, Tonya bila je svojevrsna prekretnica u karijeri glumice i dokazala da na platnu može dočarati ozbiljnu ulogu i interpretirati itekako složenu ličnost slavne klizačice Tonye Harding. Bila je svjetska zvijezda na ledu. Svi, ali svi koji su pratili zimske sportove, s nestrpljenjem su čekali njezine nastupe. Osvojila je američko prvenstvo, svjetsko i Olimpijske igre. No, njezina karijera je završila kada je priznala napad na jednako tako uspješnu kolegicu klizačicu Nancy Kerrigan. Režiser Craig Gillespie potpisuje film koji se bavi tim ključnim trenucima njezinog života. Uz Margot u filmu su još Allison Janney kao njezina majka i Sebastian Stan kao suprug. Robbie je za izuzetnu glumu dobila nominaciju za Oscara u kategoriji najbolje glumice.

Margot Robbie

Mary Queen of Scots

Povijesna drama spojila je dvije trenutno mnogima najdraže glumice. Margot Robbie u filmu Mary Queen of Scots pridružila se fantastična Saoirse Ronan. Film se temelji na istoimenoj biografiji ‘Queen of Scots: The True Life of Mary Stuart.’ Ronan je odglumila kraljicu Mary, dok je uloga kraljice Elizabete I. pripala Robbie. Prikazuju se događaji i konflikti između njihovih zemalja, a iako je film imao podijeljene kritike, mnogi su hvalili upravo glumi dvije mlade glumice te kostimografiju.

Margot Robbie

Once Upon a Time in Hollywod

Za spomenuti je i – po mnogima – film koji je uz južnokorejski Parasite obilježio 2020. godinu; Once Upon a Time in Hollywood. U filmu se okupila impozantna glumačka ekipa, predvođena Bradom Pittom, Leonardom DiCaprijem i Margot Robbie koja nas vraća u šezdesete godine odnosno zlatno doba Hollywooda. Robbie glumi Sharon Tate, glumicu čija je smrt označila kraj jednog perioda. Mnogi su slavnom Tarantinu (kultnom redatelju čije smo najgore i  najbolje filmove analizirali ovdje) predbacili jer Robbie tijekom filma izgovara tek nekoliko rečenica, svejedno se radi o super filmskom ostvarenju koje vrijedi pogledati.

Margot Robbie

Babylon

Kada su se objavile nominacije za ovogodišnju dodjelu Oscara, većina je bila poprilično razočarana i šokirana što Margot Robbie nije dobila nominaciju za Babylon. Film redatelja Damiena Chazella priča ludu priču o ekscesu i ambiciji te prati uspon i pad nekoliko likova tijekom neobuzdane ere ranog Hollywooda. Robbie glumi Nellie LaRoy, glumicu u usponu te nudi jednu od najboljih izvedbi karijere. Iako je priča iz perspektive Mannyja, Meksikanca koji je slučajno završio u svijetu Hollywooda, Robbie apsolutno krade svaku scenu.

Margot Robbie

Barbie

I, naravno, filmski maraton Margot Robbie ne može proći bez njenog najnovijeg filma – Barbie. Robbie glumi istoimenu lutku u ovom jedinstvenom filmu redateljice Grete Gerwig, a u njemu Robbie kao stereotipična Barbie doživljava krizu u Barbielandu u kojem počinje ispitivati svijet i svoje postojanje. Sjajnoj Margot Robbie se pridružuje niz poznatih glumaca poput Ryana Goslinga, Americe Ferrere, Kate McKinnon, Willa Farrella i mnogih drugih.

Margot Robbie

Foto: Profimedia, IMDb

Učitati još
Zatvori