Genijalni filmovi o slavnim umjetnicima koje ćemo gledati danas i sutra

Genijalni filmovi o slavnim umjetnicima
koje ćemo gledati danas i sutra

Cijena svega

Filmovi za prave ljubitelje umjetnosti

Tri filma koja su na našem rasporedu gledanja s DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festivala u Zagrebu izbor su za svakog ljubitelja umjetnosti. O kojima se radi pročitajte u nastavku…

Proslavljeni španjolski redatelj Carlos Saura i jedan od najvećih živućih arhitekata, Renzo Piano, našli su se licem u lice u dokumentarcu RENZO PIANO: ARHITEKT SVJETLOSTI (Renzo Piano: the Architect of Light, 2018.). Autor građevina kao što su Centar Pompidou u Parizu, New York Times Building na Manhattanu i The Shard u Londonu, u filmu otkriva elemente svog kreativnog procesa i razmišljanja koja stoje u pozadini njegovih djela. Projekcija filma održat će se u subotu, 12. listopada u 19 sati.

Dva dokumentarca ovogodišnjeg izdanja DA2 festivala gledatelje vode na uzbudljivu filmsku šetnju poljem suvremene umjetnosti. Nathaniel Kahn, autor dokumentarca CIJENA SVEGA (The Price of Everything, 2018) kroz razgovore s povjesničarima umjetnosti, kuratorima, kolekcionarima, trgovcima i umjetnicima poput Jeffa Koonsa, Gerharda Richtera, Njideke Akunyili Crosby i Larrya Poonsa traži odgovor na pitanje – zašto neka umjetnička djela padaju u zaborav, a druga se procjenjuju u desecima i stotinama milijuna dolara. Film Cijena Svega prikazuje se večeras u Dokukinu KIC u 21 sat.



Renzo Piano: the Architect of Light

I za kraj nas čeka prava poslastica – film o jednom od najvećih umjetnika 20. stoljeća – Marcelu Duchampu.

Film MARCEL DUCHAMP: UMJETNOST MOGUĆEG (Marcel Duchamp: the Art of Possible, 2019.) Matthewa Taylora koji istražuje život, filozofiju i utjecaj jednog od najznačajnijih modernista 20. stoljeća čije su ideje zauvijek promijenile naše razumijevanje estetike, umjetnosti i kulture. Projekcija filma održat će se u subotu, 12. listopada u 21 sat.


Marcel Duchamp: the Art of Possible

Marcel Duchamp: the Art of Possible
Učitati još
Zatvori