Božićne serije koje gledamo ususret blagdanima

Božićne serije koje gledamo
ususret blagdanima

Još nismo zakoračili u prosinac, ali blagdansko oduševljenje polako titra svuda oko nas. Od Adventa u Zagrebu dijeli nas tek desetak dana, a Netflixov lineup božićnih filmova već je početkom studenog počeo izlaziti. Da bi odbrojavanje do Božića bilo još slađe, najveća streaming platforma pripremila je i nekoliko serija koje će nas sasvim sigurno, čak i ako ste među onima koji počinji kititi svoj dom tek nekoliko dana prije Božića, uljuljati u blagdansko raspoloženje.

Ne sumnjamo da će se ponuda TV serija proširiti kako se budemo približavali prosincu, ali već sad znamo da stižu uzbudljivi i šarmantni naslovi!

Christmas Flow / Arranjo de Natal

Francuska filmska i TV industrija već nekoliko godina isporučuje Netflixu hitove. Primjerice, serija Lupin sa Syjem Omarom u glavnoj ulozi nametnula se među najuzbudljivije priče godine. Na streaming platformu uskoro stiže božićna priča Christmas Flow koja se vrti oko mlade i ambiciozne novinarke i popularnog repera koji se upoznaju u sasvim bizarnoj situaciji. Zaljubljuju se, no, njihov odnos nailazi na brojne prepreke i nitko ne garantira da će ih i izdržati. Prvi pogled donosi nekoliko simpatičnih i zabavnih prizora zbog kojih nam se čini da bi ovo mogla biti skroz slatka božićna romansa na TV-u. Serija izlazi za dva dana, 17. studenog!

How To Ruin Christmas

Južnoafrička dramedija vraća se s drugom sezonom! Prošle smo godine upoznali Tumi, otkačenu mladu ženu koja nekako uvijek uspije zabrljati u raznim životnim situacijama. Prošlih ju je blagdana put odveo na važno obiteljsko okupljanje koje je prošlo svakako samo ne onako kako je očekivala. Nakon što je u prvoj sezoni priredila pravi kaos na onom što je trebalo biti savršeno božićno vjenčanje njezine sestre, Tumi u novim epizodama pokušava ispraviti situaciju, a sve uz novu ljubavnu simpatiju koju smo pratili tijekom prve sezone. Serija izlazi 10. prosinca.

The Great British Baking Show: Holidays

Jedna od mnogima omiljenih kompetitivnih emisija zasigurno je urnebesna The Great British Bake Off. Simpatični reality prikazuje grupu amatera koji se međusobno natječu kako bi impresionirali profesionalni žiri. U svakom krugu jedan natjecatelj ispada, a zanimljivo je da mnogi pobjednici kasnije zaista razviju karijeru kao profesionalni slastičari. Publika se pretežno zaljubila u show zbog atmosfere koja vlada među natjecateljima. U sklopu božićnog lineupa na Netflixu, reality emisija dobiva dva božićna specijala! Novim voditeljima pridružit će se natjecatelji iz prošlih sezona kako bi pripremili ultimativnu božićnu rapsodiju. Emisija stiže u prosincu!

Elves

Nije uobičajena božićna preporuka, ali pripada u blagdanski lineup i oduševit će one koji žele malo drugačiji sadržaj koji nije u potpunosti u blagdanskom ruhu. Štoviše, vjerujemo da će je ljubitelji skandi serija odmah staviti na popis. Radnja prati četveročlanu obitelj koja se želi povezati tijekom božićnih praznika zbog čega putuju na danski arhipelag. Međutim, ne očekuju da otok kontroliraju pripadnici stroge religijske zajednice koja živi u skladu s bićima koja su – vilenjaci! Kad član obitelji dovede malog vilenjaka doma, obitelj mora skovati plan kako izbjeći jezivu borbu za preživljavanjem. Na Netflix stiže 28. studenog.

Prošlogodišnji favoriti

Čekanje nekih od ovih naslova bit će slađe uz prošlogodišnje favorite koji su nas svojevremeno osvojili. Ako ste kojim slučajem propustili dvije divne i zabavne priče o kojima se mnogo pisalo, pogledajte ih narednih dana jer, vjerujte nam, neće požaliti.

Dash and Lily

Dash-and-Lily

Kad se prisjetimo odbrojavanja do prošlog Božića, odmah nam na pamet padne i serija Dash and Lily. Bez pretjerano reklamiranja, božićna streaming poslastica uspjela se istaknuti kao pravi hit u prosincu. Radnja prati šašavu i vječno optimističnu tinejdžerku Lily koja u poznatoj knjižari Strand ostavi svoju malu crvenu bilježnicu u nadi da će ju netko uzeti, prelistati i u njoj pronaći izazov. Taj ‘netko’ postane Dash, cinični i pesimistični tinejdžer koji police Strand knjižare zna napamet. Njih dvoje počinju se dopisivati preko bilježnice, zadaju si izazove koje moraju ispuniti, a bilježnicu ostavljaju diljem ukrašenog New Yorka.

Home for Christmas / Hjem til jul

Još jedna skandi serija na ovom popisu! Savršena za bingeanje u komadu jer epizoda traje pola sata, Home for Christmas odnosno Hjem til jul prva je originalna norveška produkcija na Netflixu, a prošle je godine izašla druga sezona. Još uvijek se nadamo da će Netflix potvrditi izlazak treće ususret Božiću, ali zasad nema takvih informacija pa ćemo drugu sezonu rado iznova pogledati.

Home for Christmas Netflix serija 1

Johanne, 30-godišnja medicinska sestra, pod pritiskom je obitelji i društvenih očekivanja da na večeru koju tradicionalno organiziraju svakog Badnjaka dovede dečka. Točnije, Johanne je 1. prosinca svojoj obitelji najavila da ima dečka kojeg će dovesti na večeru, osjećajući se neadekvatno u usporedbi sa svojom braćom, a to je započelo 24 dana speed datinga, slijepih sudara, neočekivanih ljubavnika, nadanja i razočaranja da normalnog muškarca nikad neće pronaći. Prošle je godine dobila izuzetno pozitivne kritike, neki su je opisali kao spoj božićnih klasika Love Actually i Bridget Jones stoga joj svakako dajte priliku!

Ako se ovih dana želite opustiti uz zabavne božićne filmove, popis najnovijih koje možete gledati otkrijte ovdje!

Foto: IMDb, Channel 4

Učitati još
Zatvori