Događanja u prvom tjednu listopada: Od izložbi i slušaona do buvljaka

Događanja u prvom tjednu listopada: Od
izložbi i slušaona do buvljaka

Jesen je vrijeme idealno za nabaviti novu biljku, pogledati novu izložbu ili se otići rasplesati na kraju napornog tjedna. Evo koja zanimljiva događanja u Zagrebu donosi zadnji tjedan rujna.

PMF-ova jesenska rasprodaja biljaka

Sljedeći vikend, prvi vikend u listopadu 3.i 4.10. u Botaničkom vrtu održava se omiljena PMF-ova rasprodaja viška sobnog bilja. Jesen je idealno vrijeme za makeover, a svi ljubitelji biljaka znaju da su novi zeleni cimeri idealni za to. Ako ste u potrazi za novom sobnom ili vanjskom biljkom, navratite u Botanički taj vikend i to već od ranih jutarnjih sati, jer sudeći po prošlim godinama gužvi će biti. U ponudi će biti ponešto sobnih lončanica, mesožderki i mesnatica, te vrtnih zeljastih i drvenastih trajnica. Također ćete si moći kupiti pušleke i vrećice vrtne lavande, sapunčeke koje PMF-ovci sami izrađuju te ponešto vrtnih suvenira.

Besplatno vodstvo kroz izložbu Kapa dolje

Dođite u Etnografski muzej na besplatno vodstvo kroz izložbu Kapa dolje! i saznajte sve što ste ikada željeli znati o pokrivanju glave. Čut ćete što su to brenškare i kako su se koristile, mogu li pokrivala za glavu štititi od bolesti, kakve veze ima živa sa šeširima i mnoge druge zanimljivosti. Vodstvo će se održati u utorak, 29. rujna, u 17 sati u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14. Stručno vodstvo je besplatno uz kupljenu ulaznicu, a podsjećamo kako je za vrijeme boravka u Muzeju obavezno nošenje maske.

An Evening with Johnny Cash

U četvrtak, prvog dana listopada, dođite u Vintage Industrial Bar i odajte počast čovjeku u crnom koji je svijet zadužio glazbom. Na vama je da zaplešete i zapjevate uz ‘I walk the line’, ‘Hey porter’, ‘Folsom prison blues’, ‘Ring of fire’, ‘Cry, cry, cry’… i dobro se zabavite uz večer posvećenu gospodinu Cashu.

Sharing is caring buvljak razmjene

Prve subote u mjesecu dođite na buvljak razmjene svega što više ne trebate, a doma vam skuplja prašinu; odjeća, modni dodaci, kućanski aparati, dječje igračke, alati i sl. Zbog ograničenog broja izlagača potrebno je prijaviti se putem maila zerowastecroatia1@gmail.com Uz buvljak organizira se i predavanje o brzoj vs. održivoj modi koje će održati Anamarija Prgomet. Održat će se i pričaonica za najmlađe koju će voditi Ana Maria Štefanac, glumica i zelena aktivistica. Poziv vrijedi i za one starije jer kroz nekoliko priča moći ćete čuti o problemu smeća, zagađenju voda, reciklaži i odgovornosti pojedinca za zaštitu okoliša, životinja i ljudske vrste! Ako vam se pričaonica svidjela ili ste nešto naučili, možete donirati proizvoljnu svotu u svrhu podržavanja umjetnosti koja je trenutno jedna od ugroženih djelatnosti. Sudjelovanje je besplatno uz uvjet konzumacije napitaka iz Karibu caffea koji nam je besplatno ustupio prostor za ovaj događaj. Buvljak organizira Zero waste Croatia.

Foto: Facebook, Unsplash

Učitati još
Zatvori