Događanja u Zagrebu: Tjedan pred nama obilježit će koncerti

Događanja u Zagrebu: Tjedan pred nama
obilježit će koncerti

Iako se svi ponašamo odgovorno s obzirom na situaciju u kojoj jesmo, to ne znači da ćemo dane provoditi u zatvorenim prostorima. Cijela kulturna scena i event industrija, nakon teških razdoblja, prilagodila se novom normalnom i sada svi možemo bez straha nastaviti s normalnim životom – uz naravno sve mjere opreza. Što ćemo raditi u tjednu pred nama kojeg će obilježiti prije svega lijepo vrijeme? Donosimo pregled najzanimljivijih događanja u kojem prednjače koncerti.

Pips Chips&Videoclips / MSU

Na dan nesuđene Šalate (12. rujna), da ne ostanete bez svoje doze Pipsa ove godine, bend dolazi na izuzetno limitiranu verziju planiranog open air spektakla, sa samo 700 karata u prodaji. Požurite po svoju.

Makrame radionica na Projekt Ilica Q’artu

Također u subotu, u sklopu Projekt Ilica QUART, dođite na radionicu makramea. Rezervacija mjesta je obavezna porukom Fantei preko društvenih mreža ili na fanteaa@gmail.com zbog ograničenog broja mjesta. Pletemo u parku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, 12.09. s početkom u 11:00 sati. Na radionici se uče osnovni makrame čvorovi i plete se zidna makrame dekoracija 30×50 cm. Materijali i poklon iznenađenja su uključeni u cijenu. Radionica traje 2-3 sata.

Ful Kul Buvljak

Jedan od najzanimljivijih buvljaka, ponovo se vraća u Boogaloo iduće subote. Pronađite neki fora predmet lokalnih kreativaca, zavirite na štandove sa second hand odjećom ili potražite raritetnu ploču koja vam baš nedostaje u kolekciji. Buvljak traje od 12 do 17 sati.

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a na Sunčanoj strani Prisavlja

Nakon što su napunili dva dana zaredom dvoranu Gorgona zagrebačkog MSU-a, Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem umjetničkog voditelja ansambla Mirona Husera, začinit će ljetnu večer na Sunčanoj strani Prisavlja. Publika na travi i pred malim ekranima ponovo će moći uživati u novim jazz aranžmanima Rundekovih starih hitova. Koncert će se održati u petak od 20 sati.

Svjetlan Junaković: BREAKING NEWS

Gotovo šest mjeseci nakon velikog zagrebačkog potresa, Muzej za umjetnost i obrt jesensku izložbenu sezonu započinje 8. rujna otvorenjem atraktivne izložbe skulptura i crteža „Breaking news“ akademskog kipara te jednog od međunarodno najpoznatijih hrvatskih ilustratora Svjetlana Junakovića. Izložba će predstaviti autorove radove nastale u razdoblju od 2016. do 2019. godine, serije zidnih skulptura, monumentalne slobodnostojeće skulpture, statuete te crteže većih formata. Povodom dugo očekivanog ponovnog otvorenja za javnost, Muzej za umjetnost i obrt daruje svim posjetiteljima slobodan ulaz na izložbu „Breaking news“ od 9. rujna do 18. listopada.

Foto: Facebook, Unsplash

Učitati još
Zatvori