Održana je ceremonija dodjele nagrada
62. Pula Film Festivala

Od 18. do 25. srpnja 2015. u pulskom amfiteatru prikazano je najbolje od hrvatske kinematografije u 2015. te je sinoć u pulskoj Areni održana ceremonija dodjele nagrada 62. Pula Film Festivala. Nakon festivala u Cannesu, film ‘Zvizdan’ redatelja Dalibora Matanića apsolutni je pobjednik pulskog festivala dok se posebno istakao i film ‘Ti mene nosiš’ redateljice Ivone Juke.

pff 1

Mlada glumica Helena Beljan osvojila je nagradu Breza za svoju debitantsku ulogu u filmu ‘Ti mene nosiš’. Što publika misli o filmu najbolje govori činjenica da je u Puli tijekom projekcije film zbog aplauza prekidan čak 6 puta i da ga je do sada vidjelo više od 10.000 gledatelja.

Helena Beljan

Helena Beljan

Film ‘Zvizdan’ osvojio je nagrade Zlatnu Arenu u kategoriji režije – Dalibor Matanić, za najbolju glavnu žensku ulogu – Tihana Lazović, za najbolju sporednu žensku ulogu – Nives Ivanković, za najbolju sporednu mušku ulogu – Dado Ćosić te je Ana Savić Gecan dobitnica Zlatne Arene za kostimografiju. ‘Zvizdan’ je također dobitnik Velike Zlatne Arene za najbolji film te nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Helena Minić i Dalibor Matanić

Helena Minić i Dalibor Matanić

Čestitamo svim dobitnicima, a kompletnu listu dobitnika 62. Pula Film Festivala možete pogledati na linku.

Nives Ivanković

Nives Ivanković

Foto: 62. Pula Film Festival

Učitati još
Zatvori