5 albuma za 5 dana

5 albuma za 5 dana

Dugi neradni vikend najbolje je iskoristiti tako da napravite sve ono (ili barem dio) što planirate preko tjedna za nadolazeći vikend ili slobodno vrijeme, a nikako ne stižete. Čar dugih neradnih vikenda od tri dana je ta što napokon dobijete taj jedan ekstra dan koji smo svi barem nekoliko puta u životu priželjkivali. Tu dodatnu ‘nedjelju’ iskoristite kako biste si ugodili, bilo odlaskom na izlet za koji nemate vremena ili npr. filmskom večeri.

Drive post

Filmska večer (ili filmski maraton) je nešto za što baš i nemamo vremena, ipak moramo za to odvojiti više sati. No, potaknuti tim dodatnim slobodnim danom odlučili smo donijeti vam izbor od pet soundtrackova za pet filmova filmskog maratona koje možete slušati narednih tjedan dana, naravno nakon odgledanih filmova.

purple rain

1. Kada se radi o filmu kojemu je tematika glazba, ‘Purple rain’ je film koji se svakako ne može zaobići. Album je epsko slavlje svega što rock and roll predstavlja. Šesti je studijski album Princa i The Revolution banda i soundtrack je istoimeng filma iz 1984. godine. Bez obzira što je od njegovog izdavanja prošlo trideset godina, album i dalje drži mjesta na top listama filmskih soundtrackova svih vremena.

2. Kada je riječ o povezanosti filma i glazbe, svakako ne smijemo izostaviti redatelja Quentina Tarantina i njegov osebujan glazbeni ukus koji prati svaki njegov film. Film kojim se svjetski proslavio, pobrao filmske nagrade, no koji je i svojim soundtrackom ostavio popriličan utisak je svakako film ‘Pulp Fiction’ iz 1994. godine

3. ‘Lost in translation’ još je jedan filmski soundtrack koji je određen osobnim glazbenim ukusom redateljice, Sofie Coppole. Njezine simaptije prema francuskom ‘štihu’ bendova kao što su Air, Phoenix i Sebastien Tellier izuzetno dolaze do izražaja u odabiru pjesama i skladbi za film.

4. Film ‘Wild’ biografska je drama u kojemu je Reese Whitherspoon ostvarila odličnu ulogu žene koja se nešto drugačijim poduhvatom od uobičajenog, pješačenje od 1100 milja, oporavlja od osobne katastrofe. Pogledajte zašto je Reese Witherspoon bila u utrci za Oskara i pritom poslušajte odličan sountrack.

5. Većina gledatelj(ic)a film ‘Drive’ pogledalo je zbog neodoljivog Ryan Goslinga. Bilo zbog pop-manije koju je izazvao svojim pojavama na filmskim platnima te zbog kojih su slijedili razni ‘meme-ovi’ na internetu, bilo zbog svoje glume, kojom dokazuje da je osim još jednog ‘zgodnog dečka Hollywooda’ i ozbiljan glumac. No, film prati izvrstan soundtrack, obilježen bezvremenskim elektro-pop hitom ‘Nightcall’ glazbenika Kavinsky.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori