Kultna zagrebačka robna kuća oduševila ljetnom zabavom u Ilici
Kultna zagrebačka robna kuća oduševila ljetnom zabavom u Ilici

Kultna zagrebačka robna kuća
oduševila ljetnom zabavom u Ilici

Svima omiljena robna kuća Nama ove godine obilježava 140 godina svoga postojanja. Time je pokazala da do danas ima vjerne kupce, ali i da je prepoznatljiv simbol kvalitete. Summer Gin&Tonic party nastavak je slavlja 140 godina pa je na izlasku iz kupovine oduševljene kupce dočekalo neizostavno piće svakog partyja – gin&tonic.

Kultne arkade Name u Ilici na jedan su dan dovele dašak ljeta u centar grada i pretvorile se u idealno mjesto za afterwork osvježenje. Kako bi posjetitelji mogli uživati u pravom ljetnom ugođaju, za glazbu se pobrinula DJ Idris i time upotpunila ovu ljetnu proslavu.

Nama u Ilici zauzima jedno od najistaknutijih mjesta grada Zagreba te već više od stotinu godina dokazuje koliko velik utjecaj ima na građane Zagreba, ali i šire. Na dvije lokacije na kojima se robna kuća nalazi – Nama Ilica i Nama Kvaternikov trg, uspješno se prilagođava novim trendovima na tržištu te postaje suvremena trgovačka destinacija. Istovremeno je zadržala svoj stari, dobro poznati šarm i glamur te je jedina robna kuća u centru grada koja već 140 godina oblikuje društvenu, arhitektonsku i urbanu gradsku sredinu.

Isto tako, ponosi se time da se već više od stotinu godina prilagođava kupcima i njihovim potrebama i to je nešto što je dio i budućih ambicioznih ciljeva koje Nama želi nastaviti ostvarivati.

„Ono što danas krasi Namu, a tako je bilo i prije, ako želite kupiti sve od igle do električnih romobila….to je mjesto po kojem smo mi poznati – da se u Nami može pronaći ono što nigdje drugdje ne možete naći. Nama se transformirala kroz povijest i sluša Njegovo veličanstvo kupca te je to imala od starine. O tome govori i kućni red iz 1934. godine – kako se ophoditi s kupcem, kako nuditi robu i slagati je. Razrađeni su svi detalji do kraja“, izjavila je Filipaj Mišić.

Počeci Name vezani su uz dolazak bečkih trgovaca Carla Kastnera i Hermana Öhlera za vrijeme Austro-Ugarske. Oni su se 1879. godine zanimali za otvaranje trgovačke kuće u Zagrebu tražeći način da svoje ime i trgovačko poslovanje iz Beča prenesu i u Zagreb.

U Ilici broj 50 prvi su put istaknuli svoje ime: prva trgovina “Kastner i Öhler” otvorena je 1879. godine. Godina 1906. je godina u kojoj „Kastner i Öhler“ posluje u cijelom prizemlju hotela „K’ caru austrijanskom“.

„Mi nastojimo razvijati našu trgovinu, biti prisutni i na društvenim mrežama kao i napraviti webshop. Isto tako nastojimo biti ecofriendly, nemamo više najlonske, nego papirnate vrećice. I dalje se trudimo slušati naše kupce i razvijati brendove”, zaključila je Filipaj Mišić.

Učitati još
Zatvori