Zavirite u Kuhaona kuharicu hrvatskih specijaliteta

Prva Kuhaona kuharica – ‘Pearls of Croatian Cuisine’ – nastala je kao rezultat suradnje između The Chef’s Cut, nizozemske tvrtke koja organizira kulinarske radionice na različitim svjetskim destinacijama i Kuhaone, zagrebačke radionice kuhanja hrvatskih i svjetskih specijaliteta. Slična poslovna misija, koja spaja putovanja i hranu, kao i osobno iskustvo priprema i degustacije hrane dovela je do zajedničke kuharice u kojoj je Kuhaona isprobala, pripremila i fotografirala jela hrvatske kuhinje, a The Chef’s Cut napravio dizajn i tiskao knjigu. Kuharica ‘The Pearls of Croatian Cuisine’ je na engleskom jeziku, mekanog uveza, 41 stranica, u boji i prodaje se za 12.99 dolara na stranici Amazon.com.

kuhaonakuharica1

Sadržaj kuharice je podijeljen na 4 kategorije – juhe, mala jela, glavna jela i deserte, a putem 18 recepata napravljen je prikaz raznolikosti u namirnicama i pripremi jela različitih hrvatskih regija.
Uz Kuhaona kuharicu priprema štrukli, eingemachtesa, čobanca, šnenokli, savijača od dizanog tijesta do mariniranih srdela, janjetine s bižima, soparnika, kroštula i cukarinčića bit će jednostavna i laka, a krajnji rezultat bit će okusni doživljaj kontinentalne i priobalne hrvatske kuhinje.

kuhaonakuharica3

Ukoliko želite istražiti specijalitete hrvatske kuhinje, pokloniti je ili je imati kao podsjetnik na jela svojeg djetinjstva onda je ova kuharica idealna za svakog pasioniranog ljubitelja dobre hrane. A ukoliko želite darivati svoje davno odseljene rođake u bijelom svijetu ili drage poslovne partnere i goste koje ste imali ovog ljeta, kuharica je odličan pregled i prikaz hrvatskog gastro-bogatstva.

kuhaonakuharica2

U godinu dana od pokretanja projetka Kuhaona, koji se udomio uz ‘trbuh’ Zagreba – tržnicu Dolac, održano je preko 60 radionica hrvatske i svjetskih kuhinja, uz stručno vodstvo vodećih hrvatskih gastro-profesionalaca i entuzijasta. Tvrtke su kuharske radionice prepoznale kao inovativni i uspješni team-building model, a kreativni tim Kuhaone u drugu poslovnu godinu ulazi s proširenom ponudom i novim kulinarskim destinacijama.

0