Krune kultnog baleta ‘Bajadera’ na izložbi

U Gliptoteci HAZU, 23. lipnja u 21 sat, održat će se izložba kruna i oglavlja iz baletne predstave ‘Bajadera’ koje je za potrebe predstave izradio umjetnik Mario Miše. Posjetitelji će moći uživati u detaljima kruna i oglavlja koje publika s baletne scene nije mogla doživjeti.  Riječ je o jednom od najpoznatijih i najzahtjevnijih baleta današnjice čija je priča smještena u predivan ambijent Indije, a izvedena na repertoarima svih svjetskih baletnih ansambala.

kruna 2

Mario Miše je hrvatski umjetnik koji svoj uspjeh i vrijednost dokazuje radom na svjetskoj sceni. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu – smjer kiparstvo i slikarstvo, a trenutno je apsolvent na diplomskom studiju kostimografije na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

kruna 4

Iza njega stoji preko 20 izložbi, 30 velikih predstava i projekata od kojih su dizajniranje krila za poznati svjetski modni brend Victoria’s Secret, sudjelovanje i suradnju u velikom humanitarnom projektu koji je organizirala znamenita Vivienne Westwood, suradnja s poznatim opernim kućama kao što su Royal Opera London i Teatro Colon u Bogoti te suradnja na filmu Igre Gladi. Za više informacija o izložbi posjetite gliptoteka.mdc.hr.

kruna 3

kruna 1

0