Najslađa ‘naborana’ mezimica na društvenim mrežama

Možda prvim pogledom na sliku mislite da znate o kojoj je pasmini riječ. ‘Naborani’ ljepotani pasmine shar pei jako su popularan kućni ljubimac. No, ljepotica koju smo pronašli na Instagramu zapravo je križana s buldogom. Dallas je stara tek godinu dana, a na svom profilu ima više od šezdeset tisuća pratitelja. Preslatka mezimica privukla nam je pažnju osebujnim izgledom, a osvojila umiljatim pogledom. Kada se spoje dvije pasmine sa svojim značajkama i karakteristikama nastaje novi ‘hibrid’.

Dallas – američka ljepotica

Ljubimci s Instagrama su najbolja razonoda i način da se nasmijemo, popravimo raspoloženje i uljepšamo dan. Danas smo svoju dozu kućnih ljubimaca pronašli na profilu preslatke Dallas. Umiljata mezimica odmah nas je osvojila krupnim crnim očima i krznom boje karamele. Za razliku od čistokrvnog shar peija ona ima manje nabora na koži iako je kao štene bila poprilično ‘naborana’.

No, zadržala je karakterističnu vitku građu, a gen koji je predodredio izgled njuškice karakterističan je za buldoge. Čini se da je od obje pasmine pokupila najbolje karakteristike. Atletsko tijelo, odvažan stav – Dallas plijeni pažnju gdje god krene i svi ju žele pomaziti, a ona u tome jako uživa.

Najslađi miks

Shar pei je inače pasmina koja svoje korijene vuče u daleku Kinu. Nekada su bili izrazito rijetki, no danas to više nije tako. Kako bi bili zdravi i sretni, potrebno je malo više angažmana oko njege i brige. Naime, koža im je jako osjetljiva i zahtjeva redovito održavanje, četkanje i kupanje. Naborani dijelovi kože skloni su infekcijama pa pripazite da ih nakon kupanja dobro osušite kako bi spriječili razvoj bakterija i infekcija.

S druge strane buldog je engleska pasmina koja ne zahtijeva puno četkanja, doduše njihovi nabori također zahtijevaju malo više truda kako se ne bi stvorili kožni problemi. Mnogi se preplaše kada ih sretnu na ulici, ali ustvari su jako prijateljski i dobronamjerni psi. Shar pei je aktivan, buldog je pomalo lijen i pasivan pa je križanac ovih dviju vrsta ustvari savršen omjer koji ih čini idealnim ljubimcem za život u stanu.

 

Foto. Instagram (@dallasthewalpig)

 

 

 

0