Korejska jela od sada možete isprobati u hotelu Esplanade

Neobični mirisi i zanimljivi okusi zavladali su Esplanadinom kuhinjom nakon što su nedavno ponajbolji korejski kuhari podijelili svoje vještine, dugogodišnje umijeće i provjerene recepte s kulinarskim timom hotela Esplanade. Zahvaljujući istančanom korejskom nepcu, Esplanade je postao prvi hotel u Hrvatskoj koji u svojoj stalnoj ponudi gostima nudi korejska jela.

esplanade

U suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Hrvatskoj, prije nekoliko mjeseci organiziran je veličanstveni Festival korejske kuhinje u Smaragdnoj dvorani, na kojemu je uz plesne i taekwondoo performanse uvaženim gostima predstavljena i tradicionalna korejska kuhinja. Tada je čak je pet korejskih kuharica, među kojima i predsjednica Instituta korejske hrane i vodeća šefica Kraljevske kuhinje u Koreji, Sook-JA JOON, pripremalo specijalitete za uzvanike. Esplanadina ekipa kuhara iskoristila je jedinstvenu prigodu da iz prve ruke nauči kako se pripremaju slasni korejski specijaliteti, a gotovo tjedan dana trajala je škola korejske kuhinje.

esplanade3

„Ima zaista zanimljivih procesa pripreme hrane s kojima se prije nismo susreli i moram priznati da je ovo bila jedinstvena prilika naučiti kako se pripremaju korejska jela. Zbog toga smo jako zahvalni Veleposlanstvu Republike Koreje koje nam je omogućilo ovo divno iskustvo. Vjerujem da će kombinacija svježih sastojaka, vatromet boja na stolu te neobični okusi i maštovite prezentacije jela u naš šarmantni Le Bistro privući brojne ljubitelje okusa Dalekog Istoka.“, kazala je Ana Grgić, Chef de cuisine hotela Esplanade.

esplanade2

Na Korejskom jelovniku – koji će biti u stalnoj ponudi Le Bistroa našli su se tako: Kimchi – tradicionalni korejski prilog od ukiseljenog povrća i raznih pikantnih začina, kašasta slatka juha od buče i meda, slasni bulgogi s junetinom i soja umakom, šareni bibimbap, morski japchae sa staklenim rezancima od batata s plodovima mora te za desert žele od buče sa svježim voćem. Uz to, u ponudi je i Chamisul Soju tradicionalno žestoko piće koje se konzumira prije obroka.

0