Konferencija Žene (su) u pravu slavi uspjehe žena u pravnoj industriji
Konferencija Žene (su) u pravu slavi uspjehe žena u pravnoj industriji

Konferencija Žene (su) u pravu slavi
uspjehe žena u pravnoj industriji

Konferencija “Žene (su) u pravu” predstavlja iznimnu priliku za slavljenje uspjeha žena u pravnoj profesiji te istovremeno potiče važnost razmjene znanja i iskustava. Organizirana od strane studentica prava, ova konferencija ima jasan cilj – osnaživanje žena i stvaranje bolje budućnosti za sve.

Konferencija „Žene (su) u pravu“ održat će se u Zagrebu, 26. i 27. svibnja 2023. godine, s ciljem da se studenticama prava i mladim pravnicama, ali i muškim kolegama, približi karijerni put žena u pravnoj profesiji. Konferencija će okupiti poslovne žene, pravnice u odvjetništvu, sudstvu, politici, akademskoj zajednici, europskim institucijama i šire.

Žene (su) u pravu!

Unatoč rastućem broju žena na visokim pozicijama, njihov je udio i dalje neravnomjeran te upravo zato, organizacijom ovog susreta želimo predstaviti one koje su se nakon završenog pravnog obrazovanja istaknule u poslovnom i akademskom svijetu. Želja nam je otkriti njihove kvalitete i ambicije, njihove intimne i intrinzične motive liderstva te njihov karijerni put, i motivirati studentice prava i mlade pravnice na nove pothvate te ujedno potaknuti inicijativu za povećanje zastupljenosti žena na najvišim položajima.” objašnjava Iman Mrkić, predsjednica ELSA-e Hrvatska.

Konferencija će okupiti otprilike 16 utjecajnih i uspješnih žena kroz 4 organizirana panela ovisno o području kojim se panelistice danas bave, a zajedničko će im biti njihovo pravno obrazovanje.

16 utjecajnih i uspješnih žena kroz 4 organizirana panela

Bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter, odvjetnica Iva Markotić Bagarić i profesorica na Pravnom fakultetu u Zagrebu Romana Matanovac Vučković, samo su neke od panelistica, a konferencija će sadržavati niz panel rasprava, uključujući rodnu (ne) ravnopravnost i diskriminaciju u pravnoj profesiji, ravnotežu između poslovnog i privatnog života, izazove usklađivanja poslovnih i obiteljskih obaveza kao i raznolikost i mogućnosti pravne struke. Zahvaljujući njihovom iskustvu i poslovnim uspjesima, panelistice će zasigurno uspješno prenijeti svoja raznolika i zanimljiva iskustva te pomoći u razvijanju svijesti o postojećim potrebama i problemima, o borbi protiv pritiska koji dolazi iz okoline te razumijevanju vlastitih izazova i odluka.

ELSA Croatia
ELSA Croatia

Želimo stvoriti platformu i ponuditi mjesto na kojem žene mogu razmijeniti svoja iskustva, uvide i strategije za prevladavanje izazova te promicati ravnopravnost spolova u pravnoj struci, te se nadamo da će ova konferencija prerasti u godišnji događaj.” rekla je Paula Bačić, dopredsjednica za Seminare i konferencije ELSA-e Hrvatska.

Usudila bih se reći da su po pitanju društvenog pritiska, 20. godine najizazovnije. To su godine u kojima intenzivno vijećamo sami sa sobom tko smo i što želimo biti – koje uloge su nam manje, a koje više važne, koje možemo, a koje ne želimo žrtvovati. Smatram da u tom kontekstu konferencija “Žene u pravu” ima veliku važnost jer će studenticama koje tek razvijaju svoj identitet i traže svoje mjesto u društvu pružiti vrijedan uvid u izazove i pritiske s kojima se suočavaju pravnice u svom putu prema uspjehu. ” komentira Ana Šapina, dopredsjednica za Marketing ELSA-e Hrvatska.

Ovaj projekt podržala su renomirana odvjetnička društva Hanžeković & Partneri i CMS, Deloitte kao I LEXPERA, Wiener Osiguranje, Borboleta, Orbico, Gradska ljekarna Zagreb i mnogi drugi.

Budite i vi dio ove inspirativne priče i pridružite se! Za prijavu na sudjelovanje posjetite link!

Foto: ELSA

Učitati još
Zatvori